ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΣάββατο, 8 Μαΐου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣOΛΩΡΑ (τα νέα)
Από μια κλωστή κρέμεται η επιτυχία του προγράμματος που συμφώνησε η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ για να μειώσει το έλλειμμα, έναντι του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Αυτή η κλωστή λέγεται ανάπτυξη. Ή, «όχι πολύ μεγάλη ύφεση».

Το 2010 προβλέπεται να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 4% και το 2011 να συγκρατηθεί η πτώση περίπου στο μισό ώστε να αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη από το 2012. Θα πετύχει, όμως, αυτός ο στόχος ή θα βυθιστούμε σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και μεγάλων ελλειμμάτων; Γιατί, είναι προφανές ότι αν η ύφεση είναι μεγαλύτερη και η ανάκαμψη δεν έρθει ποτέ, ούτε τα ελλείμματα ούτε το χρέος θα καταστεί δυνατόν να αποκλιμακωθούν. Η κατάσταση θα είναι μη βιώσιμη και η χρεοκοπία αναπόφευκτη, μαζί με την έξοδο από την ευρωζώνη, στην οποία ποντάρουν πολλοί το τελευταίο διάστημα.

Το στοίχημα της ανάπτυξης είναι το μεγαλύτερο που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και η χώρα. Με ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ακρωτηριασμένο λόγω της ανάγκης περικοπών στις δαπάνες, αλλά και την κατανάλωση στο ναδίρ, λόγω κρίσης, οι προοπτικές δεν είναι καθόλου ευνοϊκές. Για την εισαγόμενη ανάπτυξη που θα μπορούσε να έρθει λόγω ανάκαμψης στην Ευρώπη, φρόντισαν τα θλιβερά γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, και αυτά που προηγήθηκαν με στόχο τον τουρισμό, να επιδεινώσουν τις προοπτικές.

Παρ΄ όλα αυτά ή ίσως εξ αιτίας όλων αυτών, γίνεται ακόμη πιο κρίσιμη η σημασία της προώθησης μιας σειράς σχεδίων και πρωτοβουλιών για την τόνωση της ανάπτυξης. Πρωτοβουλίες που, όπως λέει η υπουργός Οικονομίας κ. Λ. Κατσέλη, διαμορφώθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την κυβέρνηση και συμπεριλαμβάνονται τελικώς στο περίφημο «μνημόνιο» με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Βεβαίως, αναρωτιέται κανείς γιατί χρειαζόταν να έρθει το ΔΝΤ για να αποφασίσουμε να «ανοίξουμε» τα κλειστά επαγγέλματα ή να «κλείσουμε» τις ζημιογόνες γραμμές του ΟΣΕ, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ίδρυσης επιχειρήσεων ή να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, άνοιγμα αγορών και κλειστών επαγγελμάτων και ιδιωτικοποιήσεις είναι τα βασικά όπλα με τα οποία η κυβέρνηση θα παλέψει το στοίχημα της ανάπτυξης. Ομως η αγορά διαμαρτύρεται ότι την ίδια ώρα που ανακοινώνονται όλα αυτά, η κυβέρνηση βάζει τρικλοποδιές στην ανάπτυξη και μάλιστα στον τομέα της «πράσινης ανάπτυξης», παγώνοντας επενδύσεις και προωθώντας ένα θεσμικό πλαίσιο που διαπνέεται από κρατικισμό, όπως λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου