ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΚυριακή, 30 Μαΐου 2010

Αναπτυξιακός και ΕΣΠΑ: ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ !!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΣΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.

ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, καθηγητής Γιώργος Πετράκος επισκέφθηκε τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Ο γενικός γραμματέας σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ο νέος νόμος αναμένεται να τεθεί σε ουσιαστική εφαρμογή το 2011. Στο μεταξύ από τον προηγούμενο αναπτυξιακό εκκρεμούν 3.500 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισμού 4 δις. ευρώ, τα οποία αναμένεται να αξιολογηθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Επίσης άλλα 2,5 δις. ευρώ θα κατευθυνθούν προς υπουργεία και την αυτοδιοίκηση, αλλά και για την αποπληρωμή επιχορηγήσεων του αναπτυξιακού νόμου. Ο γενικός γραμματέας δεν απέκλεισε το κονδύλι των 2,5 δις. ευρώ να φτάσει και τα 5 δις. ευρώ, με τις εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων του προηγούμενου αναπτυξιακού.
Σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί στην «τρόικα» να απορροφήσει 2,750 δις. ευρώ το 2010, στόχος που εκτιμάται ότι καλυφθεί.
«Αν δεν τα απορροφήσουμε θα έχουμε πρόβλημα με τη χρηματοδότηση», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά στο αναπτυξιακό νόμο που έκλεισε, ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων επεσήμανε ότι υπάρχουν οφειλές ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ. Εκτίμησε, μάλιστα, πως δεν αποκλείεται να ανέλθουν στα 5 δισεκ. ευρώ, όταν αξιολογηθούν οι υπόλοιπες 3.500 αιτήσεις που εκκρεμούν και οι οποίες είναι συνολικού ύψους 4 δισεκ. ευρώ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ !!! ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !!!
Ο ΙΔΙΟΣ Ο κ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ 3.500 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ.
ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ (20-5-2010) ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 24 ΑΠΟ ΤΙΣ 3.500 ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
ΤΩΡΑ Ο κ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου