ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Όπως ακριβώς σας τα είπαμε από χθες: Φρούδες οι ελπίδες. Η ανάπτυξη πάει...διακοπές - Τέλη Ιουνίου ο αναπτυξιακός νόμος!

"Αρκεί να μην περιοριστούν πάλι στα γνωστά "θα... θα... θα ..." και να προχωρήσουν στην ΑΜΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ των χιλιάδων επενδύσεων που εκκρεμούν από τον παλιό αναπτυξιακό νόμο"
Αυτά γράφαμε χθες στο σημείωμα που αναγγέλαμε το υπουργικό συμβούλιο για τον αναπτυξιακό νόμο। Και πριν αλέκτωρ φωνήσει τρις δικαιωθήκαμε πλήρως।
Τα ίδια χιλιοειπωμένα πράγματα, απλώς και μόνο για να κάνουν παρέλαση και να δείξουν ότι τάχα ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της χώρας.
Δεν θα σας γράψουμε τα όσα ανακοίνωσαν αφού τα έχουν πεί και τα έχουμε ξαναδημοσιεύσει εκατοντάδες φορές. Ακριβώς τα ίδια, κανένα νεότερο. Καμία δέσμευση για τις χιλιάδες επενδύσεις που εκκρεμούν για αξιολόγηση από τον παλιό αναπτυξιακό χωρίς να έχουν εξετάσει ούτε μία.
Τα μοναδικά νεότερα:
- Τον Ιούνιο ο νέος αναπτυξιακός νόμος
Ο νέος αναπτυξιακός που από τον Οκτώβριο μέχρι και τις 29-4 (συνέδριο economist) έλεγε η Κατσέλη ότι θα ψηφιστεί μέχρι τέλος Μαίου, ο ίδιος που η Κατσέλη στις 2-5 (συνέδριο ΣΕΠΕ) είπε ότι θα ψηφιστεί τέλος Σεπτεμβρίου, ο ϊδιος αναπτυξιακός χθές 12-5 η Κατσέλη είπε ότι θα ψηφιστεί μέχρι τέλος Ιουνίου.
- Από Σεπτέμβρη ο νόμος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το νομοσχέδιο για την απλούστευση διαδικασιών ίδρυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που από τον Οκτώβριο μέχρι χθές η Κατσέλη δήλωνε ότι θα ψηφιστεί μέσα στον Μάιο -μάλιστα έκανε και δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου τον Απρίλιο- δήλωσε ότι θα ψηφιστεί τέλος Σεπτεμβρίου।
ΜΠΑΧΑΛΟ!!! ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΜΠΕΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ.
Η κυβέρνηση μέσα σε λίγες ημέρες επέβαλλε με απίστευτη ταχύτητα τα σκληρά μέτρα για συνταξιούχους, δημοσίους υπαλλήλους και μισθωτούς.
Αντίθετα, το ζητούμενο, που είναι η ανάπτυξη δεν φαίνεται να την πολυαπασχολεί, αφού μετά από πολύωρη συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου οι αρμόδιοι υπουργοί είπαν καλό καλοκαίρι...
Σύμφωνα με πληροφορίες για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, αποφασίστηκε οι αποφάσεις για την ίδρυση μεγάλων επιχειρήσεων να περνούν απευθείας από το γραφείο του πρωθυπουργού. Ετσι ερμηνεύεται και η φράση του πρωθυπουργού στο ατυπο υπουργικό οτι το δημόσιο χρειαζεται by-pass.
Μάλιστα όπως έγινε και το 2004 το νομοσχέδιο το επεξεργάζεται ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να μην υπάρχουν νομικά κενά.
Ο αναπτυξιακός νόμος που όλοι περίμεναν πάει για τα τέλη Ιουνίου, ενώ η ανάσα που περίμεναν όλοι με το νομοσχέδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πάει για τον Σεπτέμβριο! (πρώτα ο Θεός)
Ειδικά το τελευταίο το οποίο η αγορά το περιμένει εδώ και μήνες αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων που θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις.
Η αρμόδια υπουργός κα Λούκα Κατσέλη, μίλησε και πάλι για μάχη για τη στήριξη των επενδύσεων με ένα νέο αναπτυξιακό νόμο και απλούστευση όλων των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων αλλά και σήμερα μείναμε στα λόγια.
Οταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχωρά η ανάπτυξη το μόνο που είχε να απαντήσει ήταν οτι αυτή δεν γίνεται με μαγικό ραβδί.
Ο Αναπτυξιακός Νόμος δεν είναι πανάκεια, αλλά, ένα μικρό μέρος της όλης προσπάθειας, που συμβάλλει σε ένα νέο προσανατολισμό και με κίνητρα προς μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή προοπτική και κατεύθυνση, είπε μιλώντας στο υπουργικό ο πρωθυπουργός।
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου