ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:όλοι οι βουλευτές ξέρουν. Για να μην σας κοροιδέυουν.

Το μπλοκ έστειλε την παρακάτω επιστολή σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων για να τους ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τις επενδύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου. Επομένως αν επικοινωνήσετε μαζί τους σχετικά μην σας κοροιδέψουν ότι δεν ήξεραν. Είναι όλοι ενημερωμένοι!!!

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:
ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΤΕΛΜΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ


ΑΗΔΙΑ – ΞΕΦΤΙΛΑ – ΝΤΡΟΠΗ – ΑΙΣΧΟΣ – ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Επενδυτής φίλος του μπλοκ μας ενημέρωσε ότι επικοινώνησε με την γραμματεία αξιολόγησης προτάσεων του αναπτυξιακού- επενδυτικού νόμου 3299/2004 στο υπουργείο Οικονομίας (τηλ. 210-3332262), για να ρωτήσει σε τι στάδιο βρίσκεται η αξιολόγηση της πρότασης που έχει υποβάλλει προς έγκριση εδώ και 5 μήνες.
Διαβάζοντας στις εφημερίδες τις δηλώσεις της υπουργού κ. Κατσέλη για επίσπευση των διαδικασιών (ακόμη και νόμο για επιτάχυνση ψήφισε στη βουλή) πίστεψε ότι πλησιάζει η ώρα για να ξεκινήσει την επένδυσή του.
Υπέστη απίστευτο σοκ όταν πήρε την απάντηση ότι ακόμη δεν έχει καν χρεωθεί σε αξιολογητές για εξέταση ούτε μία πρόταση από τις περίπου 6.000 που εκκρεμούν .
Δηλαδή 8 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν εξετάσει ούτε μία επένδυση.
Όταν ανέλαβε η κ. Κατσέλη πέρυσι τον Οκτώβριο κατηγόρησε (και συνεχίζει να κατηγορεί σε κάθε ευκαιρία) την προηγούμενη κυβέρνηση –και δικαίως- για ανικανότητα καθώς είχαν αφήσει να λιμνάζουν προς εξέταση 2.700 προτάσεις επενδύσεων μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης.
Κατάφερε να μαζέψει και αυτή ακόμη 3.500 προτάσεις επενδύσεων μέσα σε 3 μήνες ως το τέλος Ιανουαρίου οπότε και έληξε τον αναπτυξιακό νόμο για να μην συνεχίσουν να έρχονται προτάσεις.
Τις έφτασε πάνω από 6.000 και από τότε κάθεται και τις κοιτάει μαζί με όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου της.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ !!!

Το μόνο που κάνει είναι να κάνει ανέξοδες δηλώσεις σε εφημερίδες, κανάλια και σε διάφορα συνέδρια για την «αγαθή πρόθεσή» της να τρέξει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
Όμως πέρασαν 8 μήνες (240 ημέρες) και ακόμη για προθέσεις μας μιλάει. Ώσπου να έρθει η ώρα να περάσει από τις προθέσεις στην πράξη, θα έχει «ανασχηματιστεί» και δεν θα «προκάνει» να τις υλοποιήσει.
Κατά δήλωση δική της και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου της υπάρχουν στο υπουργείο 100 αξιολογητές. Συν τους εξωτερικούς αξιολογητές που ψήφισε, με το νομοσχέδιο για επιτάχυνση, να προσλάβει φτάνουμε τους 200.
Αν όλοι αυτοί εξέταζαν -όχι 200 όσοι και οι αξιολογητές αλλά – 100 επενδύσεις την ημέρα, θα είχαμε τελειώσει άνετα προ 5μήνου . 6.000 προτάσεις : 100 την ημέρα = 60 ημέρες.
Και να φανταστεί κανείς ότι τα λεφτά που θα δώσει για επιδότηση είναι από την Ευρωπαική Ένωση και όχι από τα κρατικά ταμεία.
Τους πιέζει η Ε.Ε. να πάρουν τα λεφτά και να τα δώσουν στους επενδυτές και αυτοί κοιμούνται.
Ο υπεύθυνος της Ε.Ε. για τα επιδοτούμενα προγράμματα που ήρθε την Πέμπτη στην Αθήνα για να εξετάσει την πορεία υλοποίησης των επιδοτήσεων δήλωσε έκπληκτος: «δεν κατανοώ πώς είναι δυνατόν μια χώρα που αναμένει χιλιάδες νέους ανέργους να μη χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που έχει για να βελτιώσει την κατάστασή της».

Η χώρα καταρρέει και αυτοί απλώς την κοιτάνε να πηγαίνει στον γκρεμό.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά επί μήνες δήλωνε ότι έχει έτοιμο νέο αναπτυξιακό νόμο τον οποίο θα ψήφιζε τον Μάιο.
Με το που μπήκε ο Μάιος, και ενώ 2 μέρες πριν (28 Απριλίου) μιλούσε ακόμη για Μάιο, έκανε κωλοτούμπα και άρχισε να μας λέει για τον Σεπτέμβριο. Όταν έρθει και ο Σεπτέμβριος θα μας λέει για του χρόνου και πάει λέγοντας και κλαίγοντας.

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΣΟΥ ‘ΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ !!!
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ !!!
ΤΡΕΞΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΑΜΕΣΑ!!
ΠΙΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΣΕΛΗ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ !!!
ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://anaptyxiakos.blogspot.com

Υ.Γ. φανταστείτε με την υλοποίηση όλων αυτών των επενδύσεων πόσα μεροκάματα θα γίνουν σε όλη τη χώρα στην οικοδομή (που καταρρέει) και σε χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις που θα κληθούν να κατασκευάσουν τις επενδύσεις.
Σκεφτείτε πόσο ΦΠΑ και πόσους φόρους εισοδήματος θα εισπράξει το κράτος.
Σκεφτείτε πόσα ένσημα θα εισπράξει το ΙΚΑ.
Σκεφτείτε … Σκεφτείτε … Σκεφτείτε …

1 σχόλιο:

  1. Skεψου πόσα λεφτά θα φαγωθούνε πάλι από εδώ και από εκεί σε υπερτιμολογήσεις, σε έργα που δε θα γίνουν ποτε.... σκεψου.... σκέψου...

    το κράτος δεν έχει λεφτά.

    Καλύτερα να καταργηθεί τελείως ο επενδυτικός νόμος.
    Οποιος θέλει να κάνει επενδυση ας την κάνει με δικά του λεφτά.

    Γιατί αν είναι να δώσει το κράτος 100 και στο τέλος από ΦΠΑ, ασφαλιση κλπ να εισπράττει 20 αυτό δεν είναι αναπτυξη ειναι αρπαγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή