ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Οι εφημερίδες και τα ειδησιογραφικά σάιτς γράφουν και ...ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ

Ρυθμοί χελώνας για τον αναπτυξιακό
Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010 ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Παρά τις διαβεβαιώσεις της Λούκας Κατσέλη, καθυστερεί σε σημαντικό βαθμό ο αναπτυξιακός νόμος, το βασικό εργαλείο που μπορεί να θέσει σε κίνηση τα γρανάζια της ελληνικής οικονομίας Την ώρα που τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας «βουλιάζει» στον τομέα της ανάπτυξης, το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) καθυστερεί να «τρέξει» τον αναπτυξιακό νόμο, το βασικό εργαλείο που θα «ξεκλειδώσει» τις επενδύσεις και θα βοηθήσει την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Η αγορά περιμένει με αγωνία το νέο νόμο εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα δεκάδες επενδυτικά σχέδια -που θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας - να παραμένουν στον «πάγο», καθώς όλοι περιμένουν να δουν τα νέα κίνητρα. Να σημειωθεί ότι οι γενικές αρχές του αναπτυξιακού νόμου δεν παρουσιάστηκαν χτες για πρώτη φορά, αφού ήδη είχαν γνωστοποιηθεί από την υπουργό περί τα τέλη Απριλίου Οπως όλα δείχνουν, οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου -ο οποίος είναι υπό κατάρτιση από τον περασμένο Νοέμβριο- επιδρούν αρνητικά στον τομέα της ανάπτυξης, σύμφωνα και με τα στατιστικά στοιχεία για το ΑΕΠ που ήρθαν χτες στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί δεν προχωρά η ανάπτυξη, η κ. Κατσέλη απάντησε ότι «αυτή δε γίνεται με μαγικό ραβδί».

Αναπτυξιακό... μπαϊπάς
Νέο ψαλίδι στο χαρτοφυλάκιο της υπουργού Οικονομίας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος(τα νεα)
Η χθεσινή απόφαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, που δηλώνει την αγωνία της κυβέρνησης να προσελκυσθούν επενδύσεις που τώρα δεν υφίστανται, ουσιαστικά αποτελεί ακόμα μία αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το υπουργείο Οικονομίας- τη δεύτερη μετά την προ ημερών ανάθεση των θεμάτων Ναυτιλίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο αναπτυξιακός νόμος που παρουσίασε χθες η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, δέχθηκε τα πυρά των συναδέλφων της. «Δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα για την προσέλκυση των επενδύσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ενώ επικριτικές για το νομοσχέδιο ήταν οι τοποθετήσεις των υπουργών Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλου και Εργασίας Α. Λοβέρδου

Ανάπτυξη; Next year... (και βλέπουμε...)
NEWS IT - Νίκος Ευαγγελάτος
Ως προς το δεύτερο ζητούμενο, δηλαδή την ανάπτυξη η στάση της κυβέρνησης είναι εξοργιστική. Στο σημερινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε ότι αυτή... μπορεί να περιμένει. Ο πρώτος από τους νόμους που υποτίθεται ότι θα την φέρει θα κατατεθεί στη Βουλή καλώς εχόντων των πραγμάτων προς το τέλος Ιουνίου και ο δεύτερος καλό... φθινόπωρο!
Δηλαδή σε μία χώρα που έλαβε σκληρότατα μέτρα τα οποία τη βυθίζουν στην ύφεση, η κυβέρνηση δεν αισθάνεται την ανάγκη να την ανακόψει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Η δικαιολογία ότι το σύστημα είναι πολυπλόκαμο είναι τουλάχιστον αστεία.
Σήμερα ως πρωθυπουργός παίρνει ταχύτατα τα μέτρα ύφεσης και καθυστερεί αδικαιολόγητα τα μέτρα ανάπτυξης. Προγραμματίζει να τα υλοποιήσει έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας. Έχει άραγε να μας δώσει μια πειστική απάντηση σε αυτό το γιατί; Γιατί καθυστερεί; Ποιός του φταίει τώρα; Ποιός τον εμποδίζει; Κάποιος αόρατος εχθρός ή έλλειψη σχεδιασμού, προγράμματος, αποτελεσματικότητας και αποφασιστικότητας;
Πρωθυπουργικό μπαϊπάς στις μεγάλες επενδύσεις

(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ)
Την εποπτεία των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα, αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά από απόφαση του άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου της Τετάρτης. Αυτή η κίνηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να σταματήσει η γραφειοκρατία η οποία βάζει φρένο στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.


ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ.Κασιμάτης. ζητά αναπτυξιακό νόμο τώρα
http://www.tovima.gr
»Εκείνοι όμως που θα έπρεπε να προβληματιστούν περισσότερο από όλους είναι οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης, που πρέπει να δώσουν σήμερα κιόλας τη δυνατότητα διεξόδου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κρίση. Στην απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλουν, χρειάζεται στήριξη με αναπτυξιακά κίνητρα, καθώς η ρευστότητα στην αγορά έχει φθάσει κάτω από τον πάτο του βαρελιού»

Αυτό που προτείνουμε στην κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ. Κασιμάτης, είναΙ να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και φυσικά να υπάρξει επιτέλους αναπτυξιακός νόμος εδώ και τώρα.»

Επιφυλάξεις για τους ρυθμούς της Λούκας
Αντιδράσεις για τις καθυστερήσεις του αναπτυξιακού νόμου στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο τιμών
ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ (το βήμα)
Με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, την ευθύνη θα αναλάβει για λόγους παράκαμψης κάθε γραφειοκρατικής διαδικασίας ή άλλου κωλύματος διυπουργική επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και με τη συμμετοχή της κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη και της κυρίας Λούκας Κατσέλη, οι αρμοδιότητες της οποίας ουσιαστικά ψαλιδίζονται, ενώ τη συνολική εποπτεία θα έχει το Μέγαρο Μαξίμου.
Η κυρία Κατσέλη παρουσίασε μία ακόμη εκτενή εισήγηση για τον αναπτυξιακό νόμο και τη νομοθεσία για την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Συνάντησε όμως αντιδράσεις συναδέλφων της και συνεργατών του Πρωθυπουργού, καθώς ο νέος επενδυτικός νόμος θα είναι έτοιμος το καλοκαίρι, ο δε νόμος για τη διευκόλυνση της ίδρυσης επιχειρήσεων το φθινόπωρο. Εντύπωση προκάλεσε εξάλλου η δήλωση της κυρίας Κατσέλη μετά το πέρας της συνεδρίασης, ότι «η ανάπτυξη δεν γίνεται με μαγικό ραβδί»

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ …
http://www.zoomnews.gr
Και τι δεν άκουσε χθες η Λούκα Κατσέλη για την καθυστέρησή της να συντάξει και να καταθέσει ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Ηταν η πρώτη ίσως φορά που στο υπουργικό συμβούλιο τοποθετήθηκαν όλοι, υπουργοί και υφυπουργοί. Καθένας είχε και μια σπόντα να ρίξει για την Υπουργό που δεν μοίρασε αρμοδιότητες στους υφυπουργούς, τα πήρε όλα πάνω της, ενώ δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί τόσο βαρύ χαρτοφυλάκιο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ακόμη αναπτυξιακό νόμο, ενώ η ύφεση είναι ήδη εδώ. Η Λούκα Κατσέλη, πάντως, αμύνθηκε σθεναρά και, σύμφωνα με πληροφορίες, έριξε τα καρφιά της στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αποδίδοντας τα πληθωριστικά φαινόμενα στους ειδικούς φόρους, με τους οποίους η ίδια διαφωνούσε. Ο πρωθυπουργός δεν έδειξε τις διαθέσεις του απέναντι στη Λούκα Κατσέλη, κράτησε αποστάσεις, δεν αποδόμησε την επιχειρηματολογία της, αλλά δεν έδειξε και να τη συμμερίζεται. Ο ανασχηματισμός θα δείξει.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Περιμένοντας τους... επενδυτές। Ανησυχία στην κυβέρνηση για την έλλειψη ανάπτυξης"।
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "θα επιβιώσουμε σήμερα, αύριο ή ύστερα από πολλούς μήνες"; Ένα ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Η απάντηση από την κυβέρνηση ήρθε από το χθεσινό άτυπο υπουργικό συμβούλιο με θέμα την περιβόητη... ανάπτυξη. Είναι γεγονός ότι η επιβίωση της ελληνικής οικονομίας κρέμεται από ένα σχοινί, και αυτό διότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα καλύπτουν μόνο τις εισπρακτικές ανάγκες".

Πάρτε τα λεφτά του ΕΣΠΑ αλλιώς θα πληρώσετε πρόστιμα…
(η ελευθεροτυπία)
Κονδύλια 13,7 δισ. ευρώ διαθέτουν έως το 2013 τα κοινοτικά ταμεία στην Ελλάδα για να στηρίξει την οικονομία έναντι της κρίσης, αλλά η «τρόικα» εκφράζει φόβους ότι δεν θα απορροφηθούν.
Ετσι, δίνει δύο μήνες περιθώριο στο υπουργείο Οικονομίας για να θέσει σε εφαρμογή δέσμη «γρήγορης παραγωγής έργου». Αν αποτύχει, θα υπάρξουν δημοσιονομικές «κυρώσεις».
Τα κοινοτικά στελέχη είναι έντονα δυσαρεστημένα από τις καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ
Τα κονδύλια είναι από τα λίγα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα της η κυβέρνηση για να συγκρατήσει την ύφεση, αλλά όπως φάνηκε από συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι της Ε.Ε. την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα, πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος αν δεν προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας σε άμεσα μέτρα επιτάχυνσης.
Ετσι, στο πλαίσιο του μνημονίου η κυβέρνηση υποχρεούται έως το τέλος Ιουνίου να υιοθετήσει σύστημα «γρήγορης παραγωγής έργων» το οποίο θα περιλαμβάνει προθεσμίες για κάθε στάδιο της έγκρισης και εφαρμογής των έργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου