ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤετάρτη, 19 Μαΐου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αποτελεσματικότητά του

ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΈΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2010 ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ 111 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ...
ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?
Ακόμη 14 Ιδιωτικές Επενδύσεις Εντάχθηκαν Στον Αναπτυξιακό Νόμο

Αυξάνεται, ο αριθμός υπαγωγής των ιδιωτικών επενδύσεων στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή καθώς στη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18Μαϊου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη, εγκρίθηκαν ακόμη δεκατέσσερις (14) αιτήσεις.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης , της 6ης που πραγματοποιείται από την αρχή του χρόνου, ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης δήλωσε σχετικά ότι με τις συνεχόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής σταδιακά αντιμετωπίζεται η σημαντική καθυστέρηση που υπήρχε, στον τομέα της στήριξης των επενδυτικών προσπαθειών και δημιουργούσε αρνητικά προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη της Περιφέρειας.
«Στόχος μας είναι», επεσήμανε «να στηρίξουμε όσο το δυνατό αποτελεσματικότερα την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειας και αυτή την προσπάθεια θα την εντείνουμε».
Το συνολικό κόστος των ιδιωτικών επενδύσεων των οποίων εγκρίθηκε η υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο στην τελευταία συνεδρίαση ανέρχεται σε 10.059.407,51 ευρώ και η δημόσια δαπάνη που φθάνει το 59,95 %, σε 6.031.044,51 ευρώ, ενώ θα δημιουργηθούν 17,00 Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας), αναλυτικότερα:
1) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Λογγάστρας του Δήμου Μυστρά, Δυρού του Δήμου Οιτύλου & Μυρτιάς του Δήμου Έλους, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, μία ίδρυση μονάδας κοπής & επεξεργασίας μαρμάρου & μία μετεγκατάσταση με εκσυγχρονισμό μονάδας παραγωγής προϊόντων από αλουμίνιο & σίδηρο για την οικοδομική, συνολικού κόστους 1.684.115,51 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.008.469,31 ευρώ & 5 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Βάθειας, Πύργου Δυρού & Οιτύλου (2) του Δήμου Οιτύλου & Κρεμαστής του Δήμου Νιάτων, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν τέσσερις μετατροπές παραδοσιακών κτισμάτων σε ξενοδοχεία Α΄& Β΄ τάξης & μία ίδρυση ξενοδοχείου 4*, συνολικής δυναμικότητας 68 κλινών, συνολικού κόστους 2.833.000,00 ευρώ , δημόσιας δαπάνης 1.698.800,00 & 3,5 ΕΜΕ.
Συνολικά, από αρχή του έτους & σε έξι συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν.3299/04, έχουν εγκριθεί & υπαχθεί στις διατάξεις του παραπάνω νόμου με το κίνητρο της επιχορήγησης & χρηματοδοτικής μίσθωσης 111 επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 100.316.207,10 ευρώ –δημόσιας δαπάνης 59.018.796,43 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 505.926,00 ευρώ.
2) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Γαργαλιάνων του Δήμου Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας του Δήμου Κυπαρισσίας & Αιθαίας του Δήμου Θουρίας, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, μία ίδρυση μονάδας παραγωγής κουφωμάτων αλουμινίου, σιδήρου & διπλών υαλοπινάκων & μία ίδρυση εργαστηρίου αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, συνολικού κόστους 2.222.292,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.331.775,20 ευρώ & 8,5 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Πύλου του Δήμου Πύλου, Μικρής Μαντίνειας του Δήμου Καλαμάτας & Ραχών του Δήμου Κυπαρισσίας, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία επέκταση ξενοδοχείου 3* κατά 28 κλίνες & δύο ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 3*, συνολικής δυναμικότητας 41 κλινών, συνολικού κόστους 3.320.000,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.992.000,00 ευρώ & 0 ΕΜΕ.
Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας :
•τριών επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Α΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό του 1.535.801,11 ευρώ (δημόσια δαπάνη 712.273,91 ευρώ).
•τριών επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Β΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό των 3.620.014,00 ευρώ (δημόσια δαπάνη 2.148.113,00 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου