ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΣΒΒΕ: τρέξτε τον Αναπτυξιακό Νόμο για την άμβλυνση της ύφεσης. Η απάντηση της κυβέρνησης: καθυστέρηση στη καθυστέρηση και αναβολή στην αναβολή!!!

Επιστολή με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΣΒΒΕ ενόψει της αναμόρφωσης του Αναπτυξιακού Νόμου απέστειλε την Πέμπτη 29 Απριλίου ο ΣΒΒΕ προς την Υπουργό Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη.
Στην επιστολή του Συνδέσμου επισημαίνεται ότι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο της χώρας από την κρίση, οι ελπίδες όλων έχουν εναποτεθεί στην εξαγγελία μέτρων αναπτυξιακής πολιτικής από την κυβέρνηση. Δυστυχώς όμως, και παρά την τραγική συγκυρία, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επαρκής και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα του πώς η χώρα θα βγει από το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και θα ανακάμψει, ούτως ώστε να αναστραφεί η εμβάθυνση της ύφεσης.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον επικείμενο αναπτυξιακό νόμο τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες των προηγούμενων νόμων είναι γνωστά, αλλά είναι όμως γνωστές και οι λύσεις σ΄ αυτά τα προβλήματα.
Είναι φανερό, ιδίως μετά τη λήψη των πρόσφατων μέτρων που αφορούν τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνον από την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος, εφόσον υποστηριχθεί με τα κατάλληλα μέτρα πολιτικής, μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση του εθνικού πλούτου, που είναι το κεντρικό ζητούμενο στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.
Με βάση την τρέχουσα οικονομική συγκυρία ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα πρέπει να διέπεται από τέσσερις αρχές, και συγκεκριμένα από: α) διαφάνεια, β) απλούστευση διαδικασιών, γ) σαφήνεια διατάξεων, και, δ) αποτελεσματική εφαρμογή.
Παράλληλα, θα πρέπει απαραίτητα να λάβει υπόψη του τα προβλήματα εφαρμογής των παλαιοτέρων νόμων και κυρίως να επιλύει το μεγαλύτερο από αυτά που ήταν το ζήτημα των πάσης φύσεως καθυστερήσεων.
Οι καθυστερήσεις είναι τριών ειδών:
1. στη διαδικασία αξιολόγησης του φακέλου του επενδυτικού σχεδίου, αλλά και στις εκδόσεις των αποφάσεων υπαγωγής,
2. στις διαδικασίες ελέγχου ολοκλήρωσης μέρους ή του συνόλου των πραγματοποιούμενων επενδύσεων, και,
3. στις πληρωμές και στις εκταμιεύσεις των οφειλόμενων ποσών προς τις επιχειρήσεις
και όλες αναδεικνύουν την αναξιοπιστία του κράτους, τόσο σε διοικητικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Στην παρούσα χρονική συγκυρία οι 3.438 προτάσεις επενδυτικών σχεδίων που αναμένουν την αξιολόγησή τους και τα 700 εκ. € που οφείλονται στις επιχειρήσεις από επενδύσεις που ολοκληρώθηκαν μέσω του αναπτυξιακού νόμου, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη καθυστέρησης των διαδικασιών εφαρμογής του νόμου.

Γι΄ αυτό ο επιχειρηματικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας πιστεύει ότι αποτελεί χρυσή ευκαιρία η συνένωση των δύο Υπουργείων που μέχρι πρότινος χειρίζονταν τα θέματα, δηλαδή του πρώην Οικονομίας και Οικονομικών και του πρώην Ανάπτυξης. Μόνον η απόφαση αυτή μπορεί να επιλύσει ένα από τα κυριότερα γραφειοκρατικά εμπόδια για την αποτελεσματική λειτουργία του νόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου