ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠαρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή, για τις καθυστερήσεις σε ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό

Τις ερωτήσεις συνυπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Ελευθέριος Αυγενάκης , Μιχάλης Χαλκίδης και Θ. Καράογλου
«Τη στιγμή που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διά στόματος Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανακοινώνει δρακόντεια μέτρα για την ελληνική οικονομία και μία σειρά περικοπών των εσόδων και αύξησης των φόρων που θα επιβαρύνουν σε όλα τα επίπεδα τον Έλληνα πολίτη, αγνοεί πεισματικά να λάβει αναπτυξιακά μέτρα και να προβεί σε ενέργειες που θα βοηθούσαν στην τόνωση και στήριξη της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, της πραγματικής δηλαδή οικονομίας της χώρας», αναφέρει με ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Ο κ. Καράογλου κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι εξακολουθεί να διατηρεί αναξιοποίητη τη δημόσια ακίνητη περιουσία του ελληνικού κράτους, που ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ. «Ο αναπτυξιακός νόμος παραμένει υπό κατάρτιση από τον Νοέμβριο του 2009 και όπως φαίνεται οι λιγοστοί υποψήφιοι επενδυτές θα παραμείνουν σε κατάσταση «ομηρίας», καθώς ακόμα και εάν κατατεθεί άμεσα ο αναπτυξιακός νόμος στη Βουλή, θα αρχίσει να αποδίδει από το 2011 και μετά», αναφέρει ο βουλευτής.

Στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου επισημαίνει ότι περισσότεροι από 6.000 υποψήφιοι επενδυτές από όλη την χώρα αναμένουν την αξιολόγηση και την έγκριση των προτάσεών τους, ιδιαίτερα προτάσεις που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.
«Την εικόνα που φέρνει σε ακόμα δυσχερέστερη θέση την ελληνική οικονομία και την πορεία της ανάπτυξης της χώρας συμπληρώνει η αδικαιολόγητα χαμηλή απορροφητικότητα των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Σε επίπεδο τομεακών προγραμμάτων η απορρόφηση φθάνει μόλις το 2,21%, ενώ σε ό,τι αφορά στα περιφερειακά προγράμματα η απορρόφηση βρίσκεται στο 7,07%», δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ.

Ενδεικτικό, όπως αναφέρει ο κ. Καράογλου, είναι το γεγονός ότι σημαντικά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, το πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη, «σημειώνουν απορρόφηση κάτω του 1%, ενώ εάν η «υλοποίηση» του ΕΣΠΑ συνεχιστεί με τους δεδομένους ρυθμούς «εικονικής ανάπτυξης», προβλέπεται να χρειαστούν 16 χρόνια για την απορρόφηση του 15%, τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης ουτοπικά διαμηνύει και θέτει ως χρονοδιάγραμμα το τέλος του τρέχοντος έτους. Ιδιαίτερα εν όψει των αλλαγών που προβλέπεται να επέλθουν στον χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης με το σχέδιο «Καλλικράτης» ελλοχεύει ο κίνδυνος να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ».
Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ ζητάει να μάθει για ποιους λόγους έχει καθυστερήσει η Κυβέρνηση να λάβει μέτρα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και δεν έχει καταθέσει μέχρι και σήμερα τον Αναπτυξιακό Νόμο, εξαιρώντας τον ουσιαστικά από την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει για τη στήριξη και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ρωτάει τα αρμόδια Υπουργεία σε τι ενέργειες προβλέπεται να προβούν, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά οι επενδυτές που αναμένουν εγκρίσεις προγραμμάτων και ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να στηριχθεί η ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, ενώ με άλλη ερώτηση τούς ζητά να δικαιολογήσουν το πάγωμα ουσιαστικά των δαπανών του ΠΔΕ 2010 κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, τη μη απόδοση των εξοφλήσεων των ιδιωτών, αλλά και τη μη αποδέσμευση των πόρων, ιδιαίτερα των κοινοτικών.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονικής ρωτάει τους λόγους που η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο, και τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία για την καλύτερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ, τόσο σε επίπεδο τομεακών προγραμμάτων των υπουργείων, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου