ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ:Επιταχύνονται οι εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζονται οι υπαγωγές νέων επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ήδη από την αρχή του 2010, 96 επενδυτικά σχέδια εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 μετά από έγκριση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις πέντε συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα. Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη οι διαδικασίες έγκρισης νέων επενδύσεων επιταχύνονται. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει και πάλι η γνωμοδοτική επιτροπή για επιπλέον εγκρίσεις..
Τα επενδυτικά αυτά σχέδια φθάνουν σε συνολικό κόστος 90.256.799,59 ευρώ –δημόσια δαπάνη 52.987.751,92 ευρώ & επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 505.926,00 ευρώ.
Η επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης νέων επενδύσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται φανερή και από το γεγονός ότι από έναρξης ισχύος της Β΄ φάσης του αναπτυξιακού νόμου 3299/04 μέχρι τέλους του 2009, ήτοι για χρονικό διάστημα 28 μηνών, είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του παραπάνω νόμου 181 επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους 152.700.671,10 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 86.738.154,01 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 847.102,00 ευρώ.
Στη χθεσινή (10-5-2010)συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 δεκαεπτά αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων συνολικού κόστους 15.459.143,71 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 9.272.541,23 ευρώ, Το μέσο ποσοστό επιχορήγησης των εγκεκριμένων φθάνει το 59,98 % , ενώ θα δημιουργηθούν 23,75 Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας), αναλυτικότερα:
Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Ζευγολατιού του Δήμου Κορυθίου & Παλλαντίου του Δήμου Τρίπολης εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ένα εκσυγχρονισμό & επέκταση οινοποιείου & μία ίδρυση μονάδας παραγωγής & εμφιάλωσης βιολογικού οίνου , συνολικού κόστους 1.693.600,00 ευρώ , δημόσιας δαπάνης 1.015.515,00 ευρώ & 2 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Βαλτεσινίκο του Δήμου Κλείτωρος & Βυτίνας του Δήμου Βυτίνας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν δύο ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3 & 4 * συνολικής δυναμικότητας 61 κλινών, συνολικού κόστους 2.350.000,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.410.000,00 ευρώ & 8 ΕΜΕ.
2) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Βρονταμά του Δήμου Σκάλας, Μολάων του Δήμου Μολάων, Γυθείου του Δήμου Γυθείου, Καλυβίων Σοχάς του Δήμου Σπάρτης & Αγ. Αναργύρων του Δήμου Θεραπνών, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν μία ίδρυση μονάδας παρασκευής άρτου, αρτοσκευασμάτων & ειδών ζαχαροπλαστικής, ένα εκσυγχρονισμό με μετεγκατάσταση μονάδας παραγωγής προϊόντων ψυχρής μορφοποίησης σιδήρου & ασβεστοπολτού, μία ίδρυση μονάδας κοπής, μορφοποίησης & τελικής επεξεργασίας λίθων & δύο εκσυγχρονισμούς ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 3.346.457,99 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 2.006.274,79 ευρώ & 4 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Μονεμβάσιας του Δήμου Μονεμβάσιας & Γυθείου του Δήμου Γυθείου, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μία μετατροπή διατηρητέου κτίσματος σε ξενοδοχείο Α΄ τάξης δυναμικότητας 10 κλινών & ένα εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής camping Γ΄ τάξης, συνολικού κόστους 1.650.000,00 ευρώ , δημόσιας δαπάνης 990.000,00 & 7 ΕΜΕ.
3) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Πύλου & Πλατάνου του Δήμου Πύλου, Πύργου & Γαργαλιάνων του Δήμου Γαργαλιάνων & Βαλύρας του Δήμου Ιθώμης, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν δύο εκσυγχρονισμούς με μετεγκατάσταση ελαιοτριβείων & δύο εκσυγχρονισμούς ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 3.069.085,72 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.840.751,44 ευρώ & 0,75 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Φοινικούντας του Δήμου Μεθώνης & Χράνων του Δήμου Αίπειας, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν δύο ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 4 & 3*, συνολικής δυναμικότητας 96 κλινών, συνολικού κόστους 3.350.000,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 2.010.000,00 ευρώ & 2 ΕΜΕ.
Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας :
δύο επενδύσεων που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Α΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό των 2.635.075,49 ευρώ (δημόσια δαπάνη 1.261.858,97 ευρώ).
μιας επένδυσης που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Β΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτής, στο ποσό των 376.500,00 ευρώ (δημόσια δαπάνη 225.900,00 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου