ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΚυριακή, 9 Μαΐου 2010

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ. ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΛΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ!!! ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Καταπέλτης για την κυβερνητική αβελτηρία ο κοινοτικός τεχνοκράτης * Κίνδυνος και για πρόστιμα
"Δεν καταλαβαίνω γιατί χάνετε τα ευρώ"

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ (ελευθεροτυπία)
Οξύτατη κριτική για τεράστιες καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, που προκαλούν άμεσο κίνδυνο όχι μόνο απώλειάς τους αλλά και επιβολής κυρώσεων από την Ε.Ε., απηύθυναν υψηλόβαθμα κοινοτικά στελέχη που συμμετείχαν χθες στην ετήσια συνάντηση για την πορεία του ΕΣΠΑ.
Αποκάλυψαν ότι κονδύλια στήριξης των ανέργων μένουν αναξιοποίητα και αποκάλυψαν μεγάλες ανεπάρκειες σε έργα αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συνάντηση υπεγράφησαν οι Επιχειρησιακές Συμφωνίες Υλοποίησης του ΕΣΠΑ, δηλαδή κονδύλια ύψους 7,5 δισ. ευρώ, τα οποία μεταφέρονται πλέον στην αρμοδιότητα των 13 περιφερειών. Ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία του προγράμματος, καθώς πλέον η ετήσια εισροή κονδυλίων αποτελεί δέσμευση του μνημονίου Ελλάδας-τρόικας. Κάθε παρέκκλιση συνεπάγεται τη λήψη πρόσθετων μέτρων:

Το ακατανόητο
«Αδύνατους» χαρακτήρισε τους στόχους απορρόφησης ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Αουρέλιο Σεσίλιο αν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί (το 2011 ο στόχος είναι απορρόφηση του 20% του ΕΣΠΑ, όταν την τετραετία 2007-2010 θέτει η κυβέρνηση στόχο το 15%). Οπως είπε, «δεν κατανοώ πώς είναι δυνατόν μια χώρα που αναμένει χιλιάδες νέους ανέργους να μη χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που έχει για να βελτιώσει την κατάστασή της».
Ο γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής Ζακ Πονσέ επισήμανε ότι αν η κυβέρνηση αποτύχει στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων «δεν θα βρεθεί κανείς να την κατανοήσει. Ούτε εμείς ούτε και ο λαός», ζητώντας αλλαγές κυρίως για την πάταξη της γραφειοκρατίας, απλοποίηση των διαδικασιών έγκρισης και υλοποίησης των έργων και ταχύτερες απαλλοτριώσεις. Πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο η Ελλάδα να κινδυνεύει να καταδικαστεί για ζητήματα παράνομων χωματερών, φέροντας ως παράδειγμα τη σύμβαση για τη διαχείριση αποβλήτων της Δυτικής Μακεδονίας που ολοκληρώθηκε έπειτα από ένα χρόνο αφού προηγήθηκαν υπογραφές από 7 υπουργούς και 60 άτομα.
Διασφαλισμένα 6,95 δισ.
Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Πετράκος διαβεβαίωσε ότι σε ειδικό λογαριασμό είναι διασφαλισμένα κονδύλια αξίας 6,95 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να καλυφθούν οι φετινές ανάγκες του ΕΣΠΑ. Ο προϊστάμενος της Αρχής Πληρωμής Δημήτρης Σουσούνης παραδέχθηκε τη χαμηλή σήμερα απορρόφηση και είπε ότι οι διαδικασίες μπορούν να συντομευθούν κατά 50%.
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη επισήμανε ότι «το στοίχημα για όλους μας, πολίτες, δημόσιους λειτουργούς, παραγωγικούς φορείς και κυβέρνηση, είναι να κάνουμε όλους αυτούς που μιλάνε σήμερα για το ελληνικό πρόβλημα σε τρία χρόνια να μιλάνε για το ελληνικό θαύμα».
Ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομίας Σταύρος Αρναουτάκης επισήμανε ότι πλέον «δεν έχουν θέση οι πελατειακού τύπου διευθετήσεις» και πρόσθεσε ότι «όσοι αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε αδιαφανείς υποθέσεις θα λύσουν τους λογαριασμούς τους με τη Δικαιοσύνη». *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου