ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΚΟΜΙΣΙΟΝ - ΕΣΠΑ: Ουραγός η Ελλάδα στην προώθηση προγραμμάτων

Σε τραγική κατάσταση άφησε η Νέα Δημοκρατία τον προγραμματισμό-σχεδιασμό των προγραμμάτων διαρθρωτικής ανάπτυξης της Ελλάδας που συγχρηματοδοτούνται από τα ταμεία της Ένωσης
Σε τραγική κατάσταση άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τον προγραμματισμό-σχεδιασμό των προγραμμάτων διαρθρωτικής ανάπτυξης της Ελλάδας που συγχρηματοδοτούνται από τα ταμεία της Ένωσης.
Σύμφωνα με τα στεχικά στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Κομισιόν για την εφαρμογή της πολιτικής της Συνοχής από τις χώρες μέλη (περίοδος 2007-2013) η Ελλάδα μόλις και μετά βίας έχει επιλέξει και εγκρίνει ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ το 11,9% των προγραμμάτων αυτών που συγχρηματοδοτούνται από το περιφερειακό, το κοινωνικό και το ταμείο της συνοχής όταν η Κύπρος έχει προχωρήσει στην έγκριση του 42.3% αλλά ακόμη και η Ρουμανία -προτελευταία στον πίνακα, με την Ελλάδα στην τελευταία θέση- έχει ολοκληρώσει την έγκριση 14,1% των σχεδίων και προγραμμάτων της.
Ως επιλεγμένα προγράμματα και σχέδια ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ θεωρούνται εκείνα που έχουν επιλεγεί από τις αρμόδιες αρχές (εθνικές, περιφερειακές η τοπικές δημόσιες αρχές η ακόμη και από μεικτά σώματα ελεγκτών από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα που είναι υπεύθυνα για την εφαρμογή της πολιτικής της Συνοχής σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
Υπενθυμίζεται ότι με την έννοια της πολιτικής της Συνοχής η Ένωση εννοεί εκείνη τη στρατηγική που προωθεί και υποστηρίζει τη συνολική και σφαιρική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών-μελών και των περιφερειών τους.
Η Κοινότητα συγχρηματοδοτεί από τον προϋπολογισμό των τριών ταμείων της ?συνοχής, περιφερειακής ανάπτυξης, και κοινωνικό ταμείο- τη πολιτική της Συνοχής με 347.41 δισ. ευρώ (σ.σ. 35.7% του προϋπολογισμού της για την περίοδο 2007-2013) που κατανέμονται μεταξύ των κοινοτικών χωρών.
Η Ελλάδα είχε πετύχει από αυτό το συνολικό ποσό να της δοθεί ένα ποσό της τάξης των 20 δισ. 400 εκατ. ευρώ.(ΕΣΠΑ, όπως ονομάζεται το 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης).
Σήμερα, οι χώρες ?μέλη έχουν εγκρίνει κατά μέσον το τριπλάσιο περίπου αριθμό σχεδίων και προγραμμάτων (27%) από την Ελλάδα (11.9%). Πρέπει δε να σημειωθεί ότι η Κομισιόν συστήνει πως αν θέλει κανείς να εκτιμήσει τις επιδόσεις μιας χώρας σ αυτόν τον προγραμματισμό να μην το κάνει συγκρίνοντας την με άλλες χώρες αλλά με το μέσο κοινοτικό όρο που είναι όπως αναφέρουμε πιο πάνω της τάξης του 27%.
Αυτά τα υπό σχεδιασμό και έγκριση σχέδια και προγράμματα καλύπτουν τομείς όπως οι μεταφορές, έργα υποδομών, η ενέργεια, έργα για την προστασία του περιβάλλοντος), τη διαρθρωτική αντιμετώπιση της ανεργίας, την ανάκαμψη περιοχών που βρίσκονται σε βιομηχανική παρακμή, την επιμόρφωση, τη μετεκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση όπως και την ανάπτυξη της κοινωνίας της πληροφορίας, τη τεχνολογία και την έρευνα καθώς και τη ψηφιακή οικονομία Στόχος όλων αυτών των κοινοτικών συγχρηματοδοτήσεων δεν είναι απλώς η ανάπτυξη κάθε κοινοτικής χώρας αλλά και η υποβοήθηση της να βγει με επιτυχία από τη μεγάλη χρηματοοικονομική διεθνή κρίση.
Μέχρι σήμερα η Ελλάδα που αντιμετωπίζει και τη μεγαλύτερη απ΄ όλες τις κοινοτικές χώρες κρίση, δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει και εγκρίνει παρά μόνο σχέδια και προγράμματα που αντιπροσωπεύουν μόλις 2 δισ. 428 εκατ. ευρώ ενώ τα άλλα 19 περίπου δισεκατομμύρια που δικαιούται βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου