ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠαρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Αναπτυξιακός Επενδυτικός νόμος 3299/2004 !!! Ευκαιρία για επενδύσεις ή θηλιά στο λαιμό των επενδυτών?

Στη χώρα που όλα σχεδιάζονται στο πόδι και υλοποιούνται στο πόδι (μάλλον στην πατούσα) μερικές χιλιάδες "ρομαντικοί" επέλεξαν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις χρησιμοποιώντας το υποτιθέμενο επενδυτικό εργαλείο του αναπτυξιακού-επενδυτικού νόμου ή άλλων επιδοτούμενων προγραμμάτων.
Πίστεψαν ότι δημιουργώντας νέες επενδύσεις έκαναν καλό στην εθνική οικονομία προσφέροντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τόσο στο στάδιο της υλοποίησης όσο και στο στάδιο της λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση. Ασφαλώς και στον εαυτό τους - άλλωστε δεν υπήρχε λόγος να ριψοκινδυνέψουν τα χρήματά τους.
Σε περίοδο οικονομικής κατάρρευσης πίστεψαν ότι θα εκτιμηθεί από το κράτος η προσπάθειά και η συνεισφορά τους και θα στηριχθούν μέσα από θεμοθετημένους νόμους που δημιουργήθηκαν για να βοηθήσουν την υλοποίηση νέων επενδύσεων διοχετεύοντας τους οικονομικούς πόρους που άλλωστε στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δίνει η Ε.Ε.
Όμως έμπλεξαν στα αμάχητα και απίστευτα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και αδιαφορίας με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας καθώς κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει το καθήκον του (από υπουργό έως υπάλληλο), το οποίο άλλωστε είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να το κάνουν.
Δύο είναι τα στάδια της απελπισίας στα οποία περιέρχεται κάθε επενδυτής.
Πρώτα η μεγάλη αναμονή μέχρι να αξιολογηθεί και να εγκριθεί η πρότασή του με αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα κάθε προγραμματισμός του.
Κατόπιν η πολυετής αναμονή για να εισπράξουν τα χρήματα που τους ανήκουν και τα οποία χρωστάνε δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα να οδηγούνται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και χρεωκοπίας(και πολλές φορές μάλιστα να χρεωκοπούν).
Και για τα δύο - αξιολόγηση και εκταμίευση - το κράτος και οι υπηρεσίες του δεσμεύονται από τον νόμο με συγκεκριμμένα χρονοδιαγράμματα εντός των οποίων πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις ενέργειές τους. Όμως κανένας -χωρίς τιμωρία - δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι σε επενδυτές που η παραμικρή παρατυπία ή λάθος ή μη τήρηση των δικών τους χρονοδιαγραμμάτων συνεπάγεται την απόρριψη των επενδύσεων τους και την επιστροφή των χρημάτων που τυχόν έχουν εισπραχθεί.
ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!

1 σχόλιο:

  1. επιτελους μια προσπάθεια να συντονιστούν οι επενδυτές και να αναγκασουν το κρατος να τηρησει τις υποχρεωσεις του.
    πιστευω οτι αν καταφερουμε να συντονιστουμε και να αποκτησουμε συλλογικη μορφη και δυνατη φωνη αντιδρασης θα λυσουμε ολα μας τα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή