ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.

από panos » Τρί Μαρ 30, 2010 11:33 am

Ναι επιτέλους το ΕΣΠΑ ξεκινά। Ήταν σαφές στη συνέντευξη τύπου ότι το Υπουργείο έχει άγχος να ξεκινήσει το ΕΣΠΑ να ανακοινώνει δράσεις।
Και αυτό διότι με τις επενδύσεις, κινείται χρήμα. Αυτό βέβαια, όταν υπάρχει χρήμα να κινηθεί.
Γιατί ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Και κάπως έτσι είναι οι περισσότερες επιχειρήσεις.
Και είδαμε τα ποσοστά επιδότησης να μειώνονται ώστε να επιδοτηθούν περισσότεροι.
Ναι, αλλά περισσότεροι που θα βάλουν ως ίδια συμμετοχή περισσότερα;
Και μάλιστα θα διεκδικήσουν από τις ερμητικές Τράπεζες το δανεισμό τους;
Αρκετά ριψοκίνδυνο θα ήθελα να πω.

Το Υπουργείο βρίσκεται στον τελικό σχεδιασμό των δράσεων αυτών. Ας ελπίσουμε ότι θα πράξει 3-4 κινήσεις που είναι εξαιρετικά σημαντικές:

α) Το δάνειο που προβλέπει το χρηματοδοτικό σχήμα της επένδυσης και η εκχώρηση της επιδότησης σε Τράπεζα (δάνειο άλλου τύπου), να εγγυοδοτούνται από το ΤΕΜΠΜΕ.
Τα 28 δις εγγυήσεων δεν εξαντλήθηκαν πέρσι, άρα υπάρχουν για να εγγυηθούν όλο το ΕΣΠΑ. Δεν χρειάζεται να τρέμει το φυλλοκάρδι των επενδυτών αν θα τους εγκρίνει η Τράπεζα το δάνειο ή αν θα τους προσημειώσει όλα τα ακίνητα για να εκδώσει εγγυητική επιστολή (αυτή που απαιτείται για τη λήψη της προκαταβολής).
β) Να απαγορεύσει στις Τράπεζες το δικαίωμα να δανειοδοτούν μόνο αυτές που είναι φορείς υποδοχής προτάσεων, τους επενδυτές. Θέτουν μετά την έγκριση υψηλό επιτόκιο και ο επενδυτής δεν μπορεί να κάνει κάτι.
γ) Η ίδια συμμετοχή να ζητείται πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον Ενδιάμεσο Φορέα και όχι στην υποβολή. 4 και 5 μήνες πριν την έγκριση κανένας στην Ελλάδα δεν αποταμιεύει χρήματα για μια πιθανή έγκριση σε πρόγραμμα επδότησης. Και σε καμία περίπτωση να μην ζητείται 6 μήνες κίνηση λογαριασμού τραπέζης που δεν έχει κανένα νόημα απολύτως (μόνο παρασύρει τους επενδυτές στην υποδούλωση προς τις Τράπεζες)
δ)Να καταρτισθεί πρόγραμμα δράσεων για το 2010. Είναι απαράδεκτο να περιμένουμε κάθε φορά ποια δράση βγαίνει και με πόσα χρήματα, μετά από 15 ημέρες. Επιτέλους, ένας προγραμματισμός. Δεν μπορεί η Ρουμανία να έχει κάνει πρόγραμμα επιδοτήσεων για όλο το 2010 ήδη από 9 Μαρτίου και εμείς να μην ξέρουμε τίποτα.
ε)Να ελεγχθούν οι Τράπεζες αναφορικά με τη λειτουργία τους και των υπεργολάβων τους στις δράσεις που διέρχονται αυτών στο ΕΣΠΑ. Οι Τράπεζες καλή θέληση δεν έδειξαν ποτέ. Ό,τι αφήνεται στις Τράπεζες βαίνει προς το συμφέρον τους. Το Υπουργείο να θέσει κανόνες ως εργοδότης τους (αφού αμοίβονται για τη δουλειά τους) και να ορίσει ρήτρες και ποινές για κακώς κείμενα.

Αυτά και περιμένουμε τις τελικές μορφές των οδηγών των δράσεων.

Ακολουθούν ακριβώς μετά το Πάσχα και οι υπόλοιποι κλάδοι.
Το στυλ αυτή τη στιγμή είναι μικρές δράσεις προς στοχευμένους παραλήπτες.
Έτσι θα πορευθεί η ιστορία του ΕΣΠΑ το 2010.
Σίγουρα είναι δύσκολη η εξισορρόπηση του Προγράμματος Σταθερότητας και του ΕΣΠΑ, αλλά αν θέλουν οι άνθρωποι του Υπουργείου, ΜΠΟΡΟΥΝ.
ΑΣ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ (με το ύφος Υποτακτικής και μόνον).

Αναμένουμε νεότερα.


Πάνος Παναγιωτόπουλος
http://www.e-espa.gr
panos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου