ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα 275 εκατ. ευρώ- ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 13:04
Τελευταία Ενημέρωση : 30/03/2010 15:57




Τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 275 εκατ. ευρώ, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Υπό τον τίτλο «Ελληνική Μεταποίηση 2010», η υπουργός παρουσίασε τέσσερις νέες δράσεις που όπως είπε, θα φέρουν 275 εκατ. στην αγορά και αφορούν την ενίσχυση 6.000 υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ). Το ποσοστό της επιχορήγησης φθάνει το 45% ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.
Δράση 1 : Mεταποίηση στις νέες συνθήκες
Η πρώτη δράση είναι προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ και θα προκηρυχθεί στις αρχές Μαΐου. Το ύψος του επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 40.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που θέλουν να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία και τη διοίκησή του, την παραγωγική τους διαδικασία, να αναβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, να εξασφαλίσουν λειτουργία με μεθόδους φιλικότερες προς το περιβάλλον, για ανάπτυξη καινοτομίας, εισαγωγή τεχνολογιών πληροφορικής και για να διατηρήσουν τη θέσεις απασχόλησης και όπως είπε η υπουργός, η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι κριτήριο αξιολόγησης.
Οι ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ ατομικές επιχειρήσεις (βιβλία Β και Γ κατηγορίας) και συνεταιρισμοί που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους και τζίρο μέχρι 10 εκατ. ευρώ μπορούν να έχουν δημόσια επιχορήγηση 35% - 40% - 45% ανά γεωγραφική περιοχή.
Δράση 2 : Πράσινη Επιχείρηση 2010
Η δεύτερη δράση είναι προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και θα προχωρήσει αμέσως μετά το Πάσχα. Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 600, ενώ το ύψος των επενδυτικών σχεδίων θα κυμαίνεται από 30.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα αφορά τις ίδιες κατηγορίες επιχειρήσεων με την προηγούμενη δράση και το ίδιο ύψος επιχορήγησης ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη.
Δράση 3 : Πράσινες Υποδομές
Το πρόγραμμα Πράσινες Υποδομές, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, είναι ανοικτό και σε νέες επιχειρήσεις και αφορά ειδικά τις επιχειρήσεις του τομέα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων. Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων κυμαίνεται από 300.000 ευρώ έως 2,5 εκατ. ευρώ.
Από το πρόγραμμα που επίσης θα προκηρυχθεί μετά το Πάσχα, εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 100 επιχειρήσεις - ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ατομικές επιχειρήσεις (βιβλία Β και Γ κατηγορίας) και συνεταιρισμοί μέχρι 250 εργαζόμενους και με τζίρο μέχρι 50 εκατ ευρώ.
Η δημόσια επιχορήγηση ανά γεωγραφική ζώνη είναι 30%-35%-40% για μεσαίες επιχειρήσεις, 35%-40%-45% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Στόχοι του προγράμματος είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας στον τομέα της απορρύπανσης βιομηχανικών αποβλήτων, η βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων, η κάλυψη του ελλείμματος της χώρας σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων και η επέκταση της δυναμικότητας της βιομηχανίας για την αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.
Δράση 4 : Ενδυση και Υπόδηση Νέες Προοπτικές
Η τέταρτη δράση, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, αφορά περίπου 350 επιχειρήσεις. Το ύψος των επενδυτικών σχεδίων κυμαίνεται από 30.000 ευρώ έως 150.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και από 80.000 ευρώ έως 200.000 για τις μεσαίες.
Η δημόσια επιχορήγηση ανά γεωγραφική ζώνη θα είναι 30% - 35% - 40% για μεσαίες επιχειρήσεις και 35% - 40% - 45% για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Αφορά ΟΕ, ΕΠΕ, ΕΕ, ατομικές (βιβλία Β και Γ κατηγορίας) που απασχολούν μέχρι 250 εργαζόμενους και με τζίρο μέχρι 50 εκατ ευρώ.
Στόχοι του προγράμματος, το οποίο θα προκηρυχθεί μετά το Πάσχα, είναι η ενίσχυση της προβολής των προϊόντων των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, ο «αναπροσανατολισμός» της εγχώριας μεταποιητικής δραστηριότητας κατά τρόπος ώστε παραδοσιακοί κλάδοι να εξελιχθούν σε κλάδους με προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας ενώ δίδει κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις για ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομίας.
Αλλά δύο προγράμματα για νέους επιχειρηματίες
Σε ερώτηση για τη νέα επιχειρηματικότητα, η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι ετοιμάζονται και θα ανακοινωθούν στο προσεχές μέλλον δύο νέα προγράμματα για νέους επιχειρηματίες, τα οποία όπως είπε θα είναι μέσω ΕΣΠΑ και ΤΕΜΠΜΕ
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν (μετά και τις εγγυήσεις της ΕΚΤ) θετικές κινήσεις από την πλευρά των τραπεζών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«ΝΔ: Κάλλιο αργά παρά ποτέ»
«Επιτέλους, το Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε σήμερα – μετά από έξι μήνες αδράνειας - τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία όλα, εκτός από ένα, είχαν ήδη προετοιμαστεί και δρομολογηθεί, με σχετικές μάλιστα ανακοινώσεις, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο του προγράμματος "Επιχειρώ". Αναφερόμαστε στα προγράμματα "Πράσινη Επιχείρηση", "Πράσινες Υποδομές" και "Ένδυση και Υπόδηση"», σχολίασε ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, και πρόσθεσε:
«Είχαμε καλέσει την κυβέρνηση, όταν παρουσιάσαμε τις 23 αναπτυξιακές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα το κάνει, μειώνοντας τη δημόσια επιχορήγηση, και υιοθετώντας διάφορες δευτερευούσης σημασίας αλλαγές που δεν δικαιολογούν την καθυστέρηση αυτή σε μια τόσο κρίσιμη οικονομική συγκυρία. Εν πάσει περιπτώσει, κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου