ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-Έγκριση 24 Ιδιωτικών Επενδύσεων Για Ένταξη Στον Αναπτυξιακό Νόμο

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες έγκρισης των νέων επενδυτικών σχεδίων, που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04, καθώς με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη την Πέμπτη 4-3-2010 συνεδρίασε για τρίτη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του άρθρου 7.
Στη συνεδρίαση αυτή που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκαν είκοσι τέσσερις (24) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 21.657.111,30 ευρώ - δημόσιας δαπάνης 12.751.566,30 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 123.900,00 ευρώ, ήτοι μέσο ποσοστό επιχορήγησης 58,88 % .
Επίσης πιστοποιήθηκε η ολοκλήρωση , έναρξη παραγωγικής λειτουργίας & η οριστικοποίηση του κόστους τριών (3) επενδύσεων που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του παραπάνω νόμου, συνολικού κόστους 2.200.993,74 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 1.247.445,18 ευρώ.
Αναλυτικότερα :
1) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Πλατάνας του Δήμου Θεραπνών, Αρχοντικού του Δήμου Σμύνους, Αιγιών του Δήμου Γυθείου & Κοίτας του Δήμου Οιτύλου, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν επέκταση & εκσυγχρονισμό με την παραγωγή νέων προϊόντων μονάδας επεξεργασίας ξύλου, ίδρυση μονάδας παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος & εκσυγχρονισμό δύο ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 1.720.523,80 ευρώ δημόσιας δαπάνης 1.030.513,80 ευρώ
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Πύργου Διρού, Αρεόπολης (2) & Βάθειας του Δήμου Οιτύλου , Νεοχωρίου του Δήμου Γυθείου & στην Κοινότητα Ελαφονήσου, εγκρίθηκαν έξι επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν έξι ιδρύσεις ξενοδοχειακών μονάδων 3* & 4* συνολικής δυναμικότητας 190 κλινών, συνολικού κόστους 6.720.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 4.032.000,00 & μία μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου σε ξενοδοχείο Α΄ τάξης δυναμικότητας 8 κλινών, συνολικού κόστους 400.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 240.000,00 ευρώ.
2)Στο Νομό Αργολίδας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Φιχτίων του Δήμου Μυκηναίων, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του πρωτογενούς τομέα τα οποίο αφορά εκσυγχρονισμό πτηνοτροφικής μονάδας αυγοπαραγωγής, συνολικού κόστους 149.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 59.760,00 ευρώ.
3) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Νεοχωρίου του Δήμου Τροπαίων, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 996.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 597.600,00 ευρώ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Λεβιδίου του Δήμου Λεβιδίου & Βυτίνας του Δήμου Βυτίνας ,εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια τα οποία αφορούν μετατροπή δύο διατηρητέων κτισμάτων σε ξενοδοχεία Α’ τάξης συνολικής δυναμικότητας 26 κλινών, συνολικού κόστους 1.785.300,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 1.071.180,00 ευρώ.
4) Στο Νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Κυλλήνης του Δήμου Στυμφαλίας, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά επέκταση & εκσυγχρονισμό μονάδας εμφιάλωσης νερού, συνολικού κόστους 452.000,00 ευρώ - δημόσιας δαπάνης 65.940,00 ευρώ & επιδότησης leasing 123.900,00 ευρώ.

5) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Φιλιατρών του Δήμου Φιλιατρών, Μεσσήνης & Βελίκας του Δήμου Μεσσήνης, Αλλαγής του Δήμου Οιχαλίας & Βασιλιτσίου του Δήμου Κορώνης, εγκρίθηκαν πέντε επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν ίδρυση μονάδας παραγωγής & εμφιάλωσης οίνου, ίδρυση μονάδας παραγωγής συμπυκνωμένου γλεύκους & εκσυγχρονισμό τριών ελαιοτριβείων, συνολικού κόστους 4.170.287,50 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 2.496.172,50 ευρώ
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Αχλαδοχωρίου του Δήμου Πεταλιδίου, Καρδαμύλης του Δήμου Λεύκτρου, Φοινικούντας του Δήμου Μεθώνης & Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, εγκρίθηκαν τέσσερα επενδυτικά σχέδια, τα οποία αφορούν δύο ιδρύσεις ξενοδοχείων 3* & 4* συνολικής δυναμικότητας 80 κλινών, μία επέκταση ξενοδοχείου 3* κατά 22 κλίνες & ένα εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχείου 4* δυναμικότητας 139 κλινών, συνολικού κόστους 5.264.000,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 3.158.400,00 ευρώ.
Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας τριών επενδύσεων που είχαν υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό των 2.200.993,74 ευρώ με δημόσια δαπάνη 1.247.445,18 ευρώ.
Συνολικά, από αρχής του έτους μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/04, πενήντα οκτώ (58) επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 54.107.396,88 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 30.698.421,99 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης 505.926,00 ευρώ, ενώ έχει πιστοποιηθεί η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας είκοσι έξι (26) επενδυτικών σχεδίων, το κόστος των οποίων έχει οριστικοποιηθεί στο ποσό των 23.585.611,62 ευρώ με δημόσια δαπάνη 10.406.800,43 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου