ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ-ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Πρώτη δημοσίευση: 30.03.2010 09:32
Ένα κομμάτι από την πίτα του ΕΣΠΑ θα μοιράσει σήμερα σε...
ιδιώτες και επιχειρήσεις το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, που ενεργοποιεί 4 προγράμματα κοινοτικών ενισχύσεων.

Με το πρόγραμμα "Πράσινες υποδομές" θα διατεθούν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ για την αλλαγή δομικών στοιχείων των παλαιών κατοικιών και πολυκατοικιών της Αθήνας με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Θα επιδοτείται η αλλαγή κουφωμάτων, η εκ των υστέρων τοποθέτηση μόνωσης και γενικά οι αλλαγές στα υλικά που μπορούν να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της μεταποίησης με το ποσό των 100 εκατ. ευρώ. Με βάση την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων παλιότερου προγράμματος αποφασίστηκε η στόχευση του δεύτερου κύκλου να είναι στη μεταποίηση και μάλιστα στις επιχειρήσεις μέχρι και 10 άτομα.

Το τρίτο πρόγραμμα αφορά την «ενίσχυση της εξωστρέφειας μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης, υπόδησης, δέρματος». Σύμφωνα με πληροφορίες θα χρηματοδοτεί επιχειρηματικά σχέδια προσαρμογής των επιχειρήσεων αυτών στο νέο περιβάλλον με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τη στήριξη της παρουσίας τους στις ξένες αγορές. Στο πρόγραμμα αναμένεται να διατεθούν περίπου 50 -80 εκατ. ευρώ.

Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά την «πράσινη δραστηριότητα». Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα ενισχύει επενδύσεις που θα κάνουν τις εταιρείες πιο «φιλικές προς το περιβάλλον και μέσω αυτών θα δοθούν επιδοτήσεις συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις δαπάνες που θα επιδοτούνται θα είναι η επέκταση της χρήσης ΑΠΕ για την θέρμανση και ψύξη των επιχειρήσεων εγκαταστάσεις για ανακύκλωση απορριμμάτων και νερού και γενικότερα φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Σύμφωνα με συνεργάτες της υπουργού Οικονομίας επιταχύνεται το «ξεπάγωμα» μεγάλων ιδιωτικών επενδυτικών προγραμμάτων συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ με τη συνεννόηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων.

Επιπλέον μέσα στον Μάιο θα εξοφληθούν όλες οι οφειλές του Δημοσίου σε επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, ήταν της τάξης των 900 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 350 εκατ. έχουν ήδη καταβληθεί. Μέσα στο β’ εξάμηνο του 2010 θα χρηματοδοτηθούν όλα τα επενδυτικά προγράμματα που θα αξιολογηθούν θετικά (έχουν κατατεθεί 3.500), αξιολόγηση η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο. Τον ίδιο μήνα θα ψηφιστεί και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος θα στοχεύει στις εξαγωγές, στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου