ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οι υπουργοί δίνουν πανελλήνιες...
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Μαζί με τους μαθητές τον ερχόμενο Ιούνιο θα εξεταστούν για τη μέχρι τότε επίδοσή τους και οι υπουργοί της κυβέρνησης.
Ο Γ. Παπανδρέου καθώς προσέρχεται στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες. Τον Ιούνιο ετοιμάζει διαγώνισμα για τους υπουργούς, εν όψει φθινοπωρινού ανασχηματισμού Το «μάθημα» που θα κρίνει ποιοι θα «προβιβαστούν», ποιοι θα πάνε σπίτι τους όταν γίνει ανασχηματισμός και ποιοι θα μείνουν «μετεξεταστέοι» για το φθινόπωρο είναι η πιστή και γρήγορη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ταυτόχρονα όμως μέσα σε αυτό το διάστημα συνεχείς θα είναι οι εξετάσεις που θα δώσει η ελληνική οικονομία:
- Στις διεθνείς αγορές με τον δανεισμό ύψους πάνω από 20 δισ. ευρώ που θα συνάψει η Ελλάδα μέχρι το τέλος της άνοιξης. Το πρώτο τεστ για δάνειο 5 δισ. θα δοθεί τις επόμενες μέρες.
- Στην τριμερή επιτροπή επιτήρησης (Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) για τη μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τον Ιούνιο ο πρωθυπουργός θα δώσει μία ακόμα ευκαιρία στα «αταίριαστα ζευγάρια» της κυβέρνησης να συνεργαστούν αποτελεσματικά, αλλά και στους υπουργούς, που χειρίζονται κρίσιμους τομείς, να αναπτύξουν τις πρωτοβουλίες τους και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του. Τα θέματα που εμπεριέχονται στο ΠΣΑ και τα οποία θα κρίνουν τους ίδιους και το κυβερνητικό έργο είναι:
1 Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
2 Η αύξηση των εσόδων (ΦΠΑ, είσπραξη φόρων από τη φοροδιαφυγή κ.ά.).
3 Η μείωση των δαπανών.
4 Η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
5 Η αποτελεσματική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών.
6 Η ανάπτυξη.
7 Η πράσινη ανάπτυξη.
8 Η προώθηση του «Καλλικράτη».
Στην οικονομία
Πρώτο στη λίστα το «αταίριαστο ζευγάρι» Γ. Παπακωνσταντίνου και Λούκα Κατσέλη που δεν συνεργάζονται αρμονικά, παρ' ότι ανήκουν στο οικονομικό επιτελείο.
Στο Μαξίμου η κυρίαρχη άποψη είναι θετική για τον υπουργό Οικονομικών, παρά τα επιμέρους λάθη του (π.χ. τέλη κυκλοφορίας, τροπολογία για γονική παροχή, φορολόγηση αποζημίωσης), τα οποία όμως τα αποδίδουν στα μεγάλα και κρίσιμα θέματα που κλήθηκε μέχρι τώρα να χειριστεί (π.χ. προϋπολογισμός, Πρόγραμμα Σταθερότητας, φορολογικό, διεθνείς επαφές για την οικονομία κ.ά.). Το Μαξίμου θεωρεί ότι έχει τον τρόπο του να περνάει την πολιτική του και να στέκεται αποτελεσματικά στις διεθνείς επαφές.
Καθοριστικός παράγοντας για την πορεία της οικονομίας είναι ο τομέας της ανάπτυξης.
Η Λούκα Κατσέλη θα κριθεί τόσο για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ όσο και για την κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου. Το τελευταίο διάστημα από πηγές του Μαξίμου αφήνεται να διαφανεί δυσαρέσκεια για την τακτική της υπουργού Οικονομίας, αφενός μεν για καθυστερήσεις στα παραπάνω θέματα (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακό νόμο), αφετέρου για τη μη απόδοση αρμοδιοτήτων στους δύο υφυπουργούς της, στον Σ. Αρναουτάκη, κυρίως όμως στον Μ. Μπόλαρη, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου