ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤρίτη, 30 Μαρτίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 11 ΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
11 νέες επενδύσεις που προστέθηκαν στις 3 επενδύσεις, της πρώτης συνεδρίασης της υπό την Γ.Γ.Π.Η. Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα αρμόδιας γνωμοδοτικής επιτροπής, εντάσσονται στα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου στην περιφέρεια της Ηπείρου.
Έπειτα από μια μεγάλη καθυστέρηση έξι περίπου μηνών, η Περιφέρεια Ηπείρου αρχίζει να ανεβάζει στροφές, αξιοποιώντας το χρηματοδοτικό εργαλείο του Αναπτυξιακού Νόμου και ικανοποιεί αιτήματα υποψηφίων επενδυτών που περιμένουν μήνες τώρα, να εξεταστούν οι φάκελοί τους... Στη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν.3299/04 που έγινε την Πέμπτη στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου, εγκρίθηκε η υπαγωγή 11 μονάδων συνολικού κόστους επενδύσεων 7.708.292,00 ευρώ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, η Γενική Γραμματέας κατέστησε σαφές ότι η Περιφέρεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, υλοποιεί με ταχύτατους ρυθμούς τον Αναπτυξιακό Νόμο, στηλιτεύοντας την ολιγωρία του χθες. Όπως, χαρακτηριστικά ανέφερε «εκτός από τη χρηματοδότηση των επενδυτών, από το 2007 έως το Σεπτέμβριο του 2009, εκκρεμούσαν προς συζήτηση περίπου 100 επενδυτικά σχέδια, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και να μειώνονται σημαντικά οι θέσεις εργασίας». Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα επανέλαβε πως «στόχος είναι η ενίσχυση των τοπικών εισοδημάτων και η καταπολέμηση της ανεργίας στην Ήπειρο».
Οι επενδύσεις που εντάσσονται στον Αναπτυξιακό Νόμο είναι οι εξής:
- ΝΑΣΤΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Α.Ε.Β.Ε.): Ίδρυση βιομηχανίας κατασκευής εξειδικευμένων ξύλινων επίπλων, εξοπλισμού επαγγελματικών χώρων, σκαλών και ξύλινων κουφωμάτων στη θέση «Βρυσώκα» του Δ.Δ. Μπάφρας του Δήμου Ανατολής του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 1.542.050,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε.:5
- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ Κ. ΒΡΑΣΤΑΜΙΝΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε: Ίδρυση μονάδας παραγωγής προϊόντων ζαχαροπλαστικής στην οδό Κύπρου 92 του Δήμου Ηγουμενίτσας του Νομού Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 263.954,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.:1
- ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Επέκταση ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 3*, δυναμικότητας 10 δωματίων- 16 κλινών με αύξηση της δυναμικότητας σε 13 δωμάτια- 19 κλίνες στο Δ.Δ. Σκαμνελίου του Δήμου Τύμφης του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 140.000,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 53%.
- ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ & ΣΙΑ Ο.Ε: Ίδρυση ξενοδοχείου πόλης τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 3*, δυναμικότητας 6 διαμερισμάτων-7 δωματίων- 13 κλινών στο Δ.Δ. Πυρσόγιαννης του Δήμου Μαστροχωρίων του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 633.000,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 52,9%.
- ΠΑΠΑΔΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.: Μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου σε παραδοσιακό κατάλυμα Β' τάξης, 5 δωματίων στο Κάστρο Ιωαννίνων στο Νομό Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 303.500,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 52,5%. Ε.Μ.Ε.:0,5.
- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ Α.Ε: Εκσυγχρονισμός ξενοδοχείου κλασικού τύπου 3* στα Σύβοτα του Δήμου Συβότων του Νομού Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.595.000,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.:8,7.
- ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε: Ίδρυση λατομείου αδρανών υλικών στο Μεσοβούνι του Δήμου Μαργαριτίου του Νομού Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.650.000,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Ε.Μ.Ε.:7.
- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Εκσυγχρονισμός υφιστάμενης καθετοποιημένης μονάδας εκτροφής πουλερικών, παραγωγής ωοσκόπησης και τυποποίησης αυγών στη θέση «Βρυσόκα- Κασιδιάρη» στην Μπάφρα του Δήμου Ανατολής του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 107.820,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγηση 50%.
- ΘΩΜΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ: Εκσυγχρονισμός πτηνοτροφείου πάχυνσης πουλερικών, δυναμικότητας 10.000 πτηνών ανά εκτροφή, στη θέση «Μέγας Δρόμος» του Δ.Δ. Ροδοτοπίου του Δήμου Πασσαρώνος του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 146.854,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 50%.
- ΝΟΥΤΣΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.: Ίδρυση στάβλου δυναμικότητας 600 προβάτων στη θέση «Κρεβάτα» του Δ.Δ. Κυψέλης του Δήμου Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας, συνολικού κόστους 746.963,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης40%.
- ΑΦΟΙ ΜΑΝΩΛΗ Ο.Ε.: Ίδρυση βιοτεχνίας επεξεργασίας μετάλλων στη θέση «Βλαχούλια ή Γρασίδια» του Δήμου Φιλοθέης του Νομού Άρτας, συνολικού κόστους 579.151,00 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 51%. Ε.Μ.Ε.:1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου