ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Πρωτοβουλίες για πιο αποτελεσματική κυβέρνηση και ανάπτυξη ζητά ο Σωκράτης Ξυνίδης

Υπέρ της ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών για να γίνει πιο αποτελεσματική η κυβέρνηση τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς σήμερα ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, φωτογραφίζοντας μάλιστα την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ως υπεύθυνη για τα ‘μεγάλα χάσματα’ στο αναπτυξιακό.
«Από την ώρα που έχουμε πει ότι η χώρα βρίσκεται σε μία εμπόλεμη κατάσταση, σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε και έκτακτα άμεσα μέτρα… Σε αυτή τη συγκυρία, δεν είναι δυνατόν να συζητάμε θεωρητικά για κάποια πράγματα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επιλογές εφαρμοσμένης πολιτικής, οι οποίες έχουν άμεσο όφελος, είτε οικονομικό, είτε κοινωνικό στον πολίτη», συνέχισε ο ίδιος, αποδεχόμενος εμμέσως την ύπαρξη παλινδρομήσεων και καθυστερήσεων στο κυβερνητικό έργο.
Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνοντας με νόημα ότι «υπάρχουν μεγάλα κενά και μεγάλα χάσματα στις πολιτικές μας, όπως για παράδειγμα στο αναπτυξιακό», αλλά και τονίζοντας ότι «δεν μπορεί κανένας να πει ότι σήμερα έχει νιώσει ο μέσος πολίτης να έχουν φθάσει σε αυτόν οι όποιες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες έχει λάβει το αρμόδιο υπουργείο», εξαιρώντας μόνο το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για δανειοδότηση για τις ασφαλιστικές εισφορές, ‘φωτογράφισε’ την υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ως υπεύθυνη και αν και απέφυγε να απαντήσει ευθέως υπέρ της ανάγκης για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «θα πρέπει να υπάρχει πολιτική πρωτοβουλία για να αίρονται οι όποιες ατέλειες ή καθυστερήσεις υπάρχουν».

3 σχόλια:

  1. Kαλησπερα,

    διαβασα ενα σημαντικά μεγάλο μέρος του blog σου και μπορώ να πω πως με εκπλησσει η κρατικοδίαιτη νοοτροπία, του "θέλω να κάνω επένδυση με ξένα χρήματα, και θέλω να μου τα δώσετε και άμεσα"

    Ελπίζω να έχεις συναίσθηση ότι τα χρήματα που τόσο πιεστικά ζητάς, δεν πέφτουν ούρανο, αλλά έρχονται από το κράτος και τους φόρους όλων μας. Για να γίνουν όλα τα σχέδια του επενδυτικού του 2004 χρειάζονται τουλάχιστον 4-5 δις ευρω ακόμη!
    Λοιπον σε ενημερώνω ότι α. το κράτος δεν έχει σάλιο, και έλλειμμα 14% του ΑΕΠ, και β. ότι πληρώνουμε ΦΠΑ 23%, και ένα κάρο φόρους σε ακινητα, για να πέσει αυτό το έλλειμμα από το 14% στο 8%, και δεν έχουμε ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ να μας φτάσουν το ΦΠΑ στο 26-28% προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τα επενδυτικά σας σχεδια!!

    Αμα είναι τόσο καλά και άξια τα σχεδιά σας, και αφού σας ταλαιπωρεί τόσο το κράτος με τη γραφειοκρατία του ,να πραγματοποιήσετε τα σχεδιά σας με δικούς σας πορους. Πουλήστε οικοπεδάκια, υποθηκεύστε σπιτια, καντε ότι νομίζετε. Παντως οι επενδύσεις με ξένα κόλυβα τελειώσανε.

    στεφανος Κασιματης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΓΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΟ ΦΠΑ,ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΝΕΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ.
    ΘΑ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
    ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπερήφανε επενδυτή,

    ο Αναπτυξιακός νόμος χρηματοδοτείται 100% απο εθνικούς πόρους, η ΕΕ δεν έχει καμία ανάμειξη. Αυτό θα έπρεπε να το ξέρεις, αλλα μάλλον ξέρεις πολύ λιγότερα για την οικονομία από εμένα.

    Το ΕΣΠΑ συγχρηματοδοτείται, απο ΕΕ και Ελλάδα.

    Αλλα και 100% λεφτά από ΕΕ να ήταν, και εκεί ξέρεις κάποιοι τα πληρώνουν τα λεφτά σε φόρους δεν πέφτουν από τον ουρανό. Ενα μέρος φυσικά πληρώνει και η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ εχει συνεισφορές στον προυπολογισμό.

    Από εκεί και έπειτα, προφανως και χρειαζεται το κράτος να δώσει λεφτά για την ανάπτυξη, απλά θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά αυτά τα λεφτά αμα τα έδινε για υποδομές, π.χ. δρόμοι, π.χ. αεροδρόμια, π.χ. μια νέα γραμμή μετρό, και όχι για να φτίαξεις εσύ η ο οποιος άλλος μια ταβέρνα ή ένα ξενοδοχείο με συμμετοχή του κράτους στο κόστος 50% (που μπορεί να πάει και 80-100% με τις υπερτιμολογήσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή