ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΣάββατο, 19 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Από τη συνέντευξη του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπρσώπου, Γιώργου πεταλωτή στον ραδιοφωνικό σταθμό “Real FM 97,8” και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τώρα, μια που έχω επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στη σημερινή συνομιλία μαζί σας, πότε θα έχουμε αναπτυξιακό νόμο; Από τον Ιανουάριο αναμένουμε να έλθει ο καινούργιος αναπτυξιακός νόμος. Πότε θα έχουμε νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά; Επίσης, από τον Ιανουάριο συζητάμε αυτό το θέμα και περιμένουμε και πολλοί φίλοι με ρωτούν, τι θα γίνει με το πρόγραμμα ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ για τις αγροτικές επενδύσεις, που επίσης έχει σταματήσει να λειτουργεί από τον Ιανουάριο;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ως προς το ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ και με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ήδη θα υπάρχει αποτέλεσμα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, γιατί υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως και κοινοτικές νομοθετικές σταθερές, τις οποίες θα πρέπει να δούμε, ειδικά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Το πρόγραμμα ‘’Αλέξανδρος Μπαλτατζής’’ το βρήκαμε σε μία κατάσταση πραγματικά βουλιαγμένο και ήδη το βάλαμε μπροστά και είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ήδη, έχει παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο ως προς τους άξονές του. Θα έλθει μέσα στον Σεπτέμβριο, όπως υπολογίζουμε, προς ψήφιση, μέχρι τότε, όμως, θα πω κ. Χατζηνικολάου…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πάλι πίσω πάει, κ. υπουργέ…
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όχι, θα σας πω…
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μέχρι τέλος Ιουνίου έλεγε η αρμόδια υπουργός.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ακριβώς αυτό θέλω να σας αιτιολογήσω. Μέχρι τότε έχουμε να κάνουμε με χρηματοδότηση από τον παλιό αναπτυξιακό νόμο. Ακόμα και να είχαμε νέο αναπτυξιακό νόμο σήμερα, δε θα ήταν κάτι διαφορετικό. … έχουμε υπόλοιπα από τον παλιό αναπτυξιακό νόμο, τα οποία η χρηματόδοτησή τους επισπεύδεται μέχρι τώρα.
ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό είναι αλήθεια που λέτε, απλώς για λόγους κλίματος, θα ήταν καλό να έρθει ο καινούριος αναπτυξιακός νόμος, να ξέρουμε το πλαίσιο। Σε κάθε περίπτωση, μακάρι να είναι καλός αναπτυξιακός νόμος και ας έρθει το Σεπτέμβρη. Έτσι και αλλιώς, έχετε δίκιο ότι μέχρι το Δεκέμβρη συνεχίζουν να λειτουργούν οι χρηματοδοτήσεις με το παλιό νόμο.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΤΑ ΝΕΑ) Σάββατο 19 Ιουνίου 2010
Πολύ μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην εφαρμογή ακόμη και των πιο βασικών μεταρρυθμίσεων.
Παρά την ανάσα που πήρε η κυβέρνηση από τη θετική αξιολόγηση της τρόικας πριν από λίγες ημέρες, η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι ακόμη σταθερή.
Ταυτόχρονα, η κοινή γνώμη νιώθει ότι, ενώ το εισόδημα μειώνεται και οι πολίτες κάνουν μεγάλες θυσίες για να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα ανάπτυξης που θα προσφέρουν κάποιο όραμα για το μέλλον, ή τουλάχιστον μια αίσθηση αισιοδοξίας.
Η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει την αδράνειά της και να προχωρήσει με άλματα προς τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας. Αντίθετα όμως βραδυπορεί και περιορίζεται σε εισπρακτικά μέτρα αντιμετωπίζοντας διαρκώς το σύμπτωμα- που είναι η έλλειψη ρευστότητας - και όχι την αιτία, που είναι η γραφειοκρατία και η αδυναμία υποστήριξης της οικονομίας με αναπτυξιακά μέτρα.
Ηδη ο Αναπτυξιακός Νόμος, που είναι ένα από τα πιο επείγοντα νομοσχέδια, «πάγωσε» ως το φθινόπωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου