ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΣάββατο, 5 Ιουνίου 2010

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!!! ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

«Υπάρχουν τρεις πληγές στο αναπτυξιακό σκέλος της ελληνικής οικονομικής πολιτικής» τόνισε, μιλώντας στη Βουλή, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας κ. Αστέριος Ροντούλης.

1.Η πρώτη πληγή ακούει στο όνομα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2010, διοχετεύθηκαν από το πρόγραμμα αυτό δαπάνες ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι οι χαμηλότερες της δεκαετίας
2.Η δεύτερη πληγή για την οποία, μάλιστα, γίνεται πολύς λόγος, είναι το ΕΣΠΑ. Πράγματι, η Κυβέρνηση παρέλαβε μια κατάσταση χαμηλής απορροφητικότητας αλλά πώς είναι δυνατόν, βαδίζοντας με αυτούς τους ρυθμούς, να επιτευχθεί βαθμός απορροφητικότητας 15% μέχρι τα τέλη 2010, όπως υποστηρίζει και διατείνεται η κυρία Κατσέλη
3.Η τρίτη πληγή είναι ο πολυαναμενόμενος «νέος αναπτυξιακός νόμος». Από τον παλιό αναπτυξιακό νόμο εκκρεμούσαν και εκκρεμούν τρεις χιλιάδες τετρακόσιες τριάντα οκτώ (3.438) αιτήσεις. Πριν από δυο εβδομάδες το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι απ’ αυτές τις τρεις χιλιάδες τετρακόσιες τριάντα οκτώ (3.438) αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν, ενέκρινε τις είκοσι τέσσερις, που είναι προϋπολογισμού 70 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή, σε μια διάρκεια οκτώ μηνών από τότε που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την εξουσία, κατόρθωσαν να εγκρίνουν είκοσι τέσσερα επενδυτικά σχέδια, δηλαδή τρεις επενδύσεις το μήνα, τη στιγμή που έχουν εκατό ελεγκτές στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου. Με αυτούς τους ρυθμούς χελώνας θα χρειαστούν χρόνια για να εγκριθούν και οι υπόλοιπες.

Πρέπει, επίσης, να πούμε ότι η κατάσταση που θα δημιουργηθεί με το νέο αναπτυξιακό νόμο, πρέπει να είναι σαφής στους υποψήφιους επενδυτές και να μη δημιουργεί υπερβολικές προσδοκίες. Πρώτον, γιατί οι τράπεζες με μεγάλη φειδώ δίνουν πλέον τα δάνεια και δεύτερον διότι λόγω του μεγάλου δημοσιονομικού προβλήματος οι ενισχύσεις κατ’ ανάγκη θα είναι περιορισμένες. Έτσι οι υποψήφιοι επενδυτές, εκ των πραγμάτων, θα κινηθούν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον αντιμετωπίζοντας, και λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών, μία αρνητική κατάσταση πραγμάτων. Αυτό σημαίνει ότι από τις χιλιάδες αιτήσεις για επενδύσεις που υπάρχουν, δεν ξέρουμε πόσοι τελικά θα είναι οι ήρωες επενδυτές, που θα θέλουν να συνεχίσουν την επενδυτική τους προσπάθεια.

Η ανάπτυξη δεν είναι βροχή που τη ρίχνει ο Θεός. Εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης και δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο να γίνεται από την Κυβέρνηση»

ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου