ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ: ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ Η ΚΑΤΣΕΛΗ.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο (9-6-2010)
Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η ένταξη ιδιωτικών επενδύσεων στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04.
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δέσμευσης του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την ενίσχυση της διαδικασίας στήριξης των επενδυτικών προσπαθειών και την αντιμετώπιση της σημαντικής καθυστέρησης που υπήρχε στον τομέα αυτό, συνεδρίασε σήμερα το πρωί υπό την προεδρία του, για έβδομη φορά από την αρχή του χρόνου, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου.
Η Επιτροή ενέκρινε την υπαγωγή επτά (7) αιτήσεων ιδιωτικών επενδύσεων στις διατάξεις του Νόμου, συνολικού κόστους 4.921.319,33 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 2.952.791,60 ευρώ, που φθάνει το 60,00 % ενώ θα δημιουργηθούν 9,00 Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας), αναλυτικότερα:
1) Στο Νομό Αρκαδίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Βυτίνας (2) του Δήμου Βυτίνας & Μεγαλόπολης του Δήμου Μεγαλόπολης, εγκρίθηκαν τρία επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού τα οποία αφορούν μία μετατροπή παραδοσιακού κτιρίου σε ξενοδοχείο Γ΄ τάξης δυναμικότητας 10 κλινών & δύο ιδρύσεις ξενοδοχείων 3* συνολικής δυναμικότητας 62 κλινών, συνολικού κόστους 2.930.500,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 1.758.300,00 ευρώ & 6,0 ΕΜΕ.
2) Στο Νομό Λακωνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Βασιλικής του Δήμου Φάριδος & Μίνας του Δήμου Οιτύλου, εγκρίθηκαν δύο επενδυτικά σχέδια του δευτερογενούς τομέα τα οποία αφορούν δύο ιδρύσεις μονάδων παρασκευής άρτου, αρτοσκευασμάτων & ειδών ζαχαροπλαστικής, συνολικού κόστους 308.570,00 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 185.142,00 ευρώ & 1,0 ΕΜΕ.
Επίσης στον τομέα του τουρισμού & συγκεκριμένα στο Δ.Δ. Αρεόπολης του Δήμου Οιτύλου, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδιο το οποίο αφορά μία ίδρυση ξενοδοχείου 3* δυναμικότητας 18 κλινών, συνολικού κόστους 1.000.000,00 ευρώ , δημόσιας δαπάνης 600.000,00 & 2,0 ΕΜΕ.
3) Στο Νομό Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στα Δ.Δ. Χανδρινού του Δήμου Χιλιοχωρίων, εγκρίθηκε ένα επενδυτικό σχέδι0 του δευτερογενούς τομέα το οποίο αφορά εκσυγχρονισμό με μετεγκατάσταση ελαιοτριβείου, συνολικού κόστους 682.249,33 ευρώ, δημόσιας δαπάνης 409.349,60 ευρώ & 0 ΕΜΕ.
Τέλος εγκρίθηκε η ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας *τριών επενδύσεων που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Α΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτών, στο ποσό του 1.737.752,98 ευρώ (δημόσια δαπάνη 796.113,14 ευρώ).
*μιας επένδυσης που έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 (Β΄ φάση) & η οριστικοποίηση του κόστους αυτής, στο ποσό των 196.500,00 ευρώ (δημόσια δαπάνη 116.750,00 ευρώ).
Συνολικά, στις επτά συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν.3299/04, που έγιναν το 2010, έχουν εγκριθεί και υπαχθεί στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου με το κίνητρο της επιχορήγησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης 118 επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 105.267.526,40 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 61.989.588,03 ευρώ και επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 505.926,00 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου