ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠαρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Νέες εντάξεις επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο

Εννέα νέες επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 4.890.850,13 € και συνολικής επιχορήγησης 2.511.850,57 €, εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31-5-2010, με την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στα γραφεία της Περιφέρειας.
Στην 204η συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε μέσα στο μήνα Μάιο, αποφασίσθηκε η ένταξη στα κίνητρα του νέου αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 των παρακάτω επενδύσεων: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ (ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ):Ίδρυση μονάδας βιολογικής παραγωγής ακτινιδίων στη θέση «Σκαμνιές» του Δ.Δ Γραμμενίτσας του Δήμου Βλαχέρνας του Νομού Άρτας, συνολικού κόστους 138.000,00 € με ποσοστό επιχορήγησης 40% ΤΡΟΥΓΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε: Ίδρυση επιχείρησης μεταλλικών κατασκευών στην 10η επαρχιακή οδός του Δήμου Θεσπρωτικού του Νομού Πρέβεζας, συνολικού κόστους 180.110,99 € με ποσοστό επιχορήγησης 49%.Ε.Μ.Ε: 2,5 Ν. ΜΕΛΙΓΓΙΩΤΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.: Εισαγωγή νέας γραμμής παραγωγής και παραγωγή νέων προϊόντων κουλουροποιϊας στο Δροσοχώρι του Δήμου Παμβώτιδας του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 158.944,14€ με ποσοστό επιχορήγησης 48%. Ε.Μ.Ε: 1 ΡΑΠΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ίδρυση μονάδας επεξεργασίας αλουμινίου, στο Δ.Δ Καναλακίου του Δήμου Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας, συνολικού κόστους 199.800,00 € με ποσοστό επιχορήγησης 49%. Π. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε: Ίδρυση οινοποιείου σύγχρονης τεχνολογίας στη θέση «Ραμιά» του Δήμου Άγναντων του Νομού Άρτας, συνολικού κόστους 158.799,00 € με ποσοστό επιχορήγησης 51%. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΦΩΤΙΟΣ: Επέκταση υφιστάμενης μονάδας εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής με μετεγκατάσταση (αλλαγή τόπου εγκατάστασης) στη θέση "Πλαγιές- Στραβόλακκος" του Δ.Δ Ασβεστοχωρίου του Δήμου Μπιζανίου του Νομού Ιωαννίνων, συνολικού κόστους 197.737,00€ με ποσοστό επιχορήγησης 50%. Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ- Α. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε (ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ): Ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας 4* τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 41 κλινών, στην Αγία Παρασκευή το Δήμου Πέρδικας του Νομού Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 1.663.000,00€ με ποσοστό 49%. Ε.Μ.Ε: 6 ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΧΟΧΛΑ Α.Β.Ε.Ε: Εκσυγχρονισμός μονάδας εκτροφής πέστροφας - οξύρρυγχου και εκολλαπτήριου πέστροφας- οξύρρυγχου στη θέση «Χόχλα» του Δήμου Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας, συνολικού κόστους 1.444.500,00 € ποσοστό επιχορήγησης 55%. Ε.Μ.Ε.: 8ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ Α.Ε: Εκσυγχρονισμός ολοκληρωμένης μορφής ξενοδοχειακής μονάδας κλασσικού τύπου 3* δυναμικότητας 43 δωματίων- 85 κλινών στην κοινότητα Πέρδικας του Νομού Θεσπρωτίας, συνολικού κόστους 750.000,00 € με ποσοστό επιχορήγησης 54%. Ε.Μ.Ε: 0,5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου