ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.



ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.



Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).



Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.



Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από Επενδυτής















Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: καταγγέλθηκαν στη βουλή οι μεγάλες καθυστερήσεις

Συζητήθηκε στις 30-6 στη Βουλή ύστερα απο ερώτηση του Βουλευτή Σταύρου Καλογιάννη προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, το θέμα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έγκριση επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου.
Ο Σταύρος Καλογιάννης στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι σήμερα πολύ δύσκολη και επιδεινώνεται από την αντιαναπτυξιακή και μονοσήμαντη πολιτική των εισπρακτικών μέτρων που ακολουθεί η Κυβέρνηση.
Η οικονομική κρίση δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στις επιχειρήσεις. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της απασχόλησης.
Δυστυχώς η Κυβέρνηση έκανε ακριβώς το αντίθετο. Κατήργησε τον πλέον πετυχημένο αναπτυξιακό νόμο (Ν. 3299/2004), που έχει ενισχύσει περισσότερες από 7.000 μικρές και μεγάλες επενδύσεις, με ποσοστά ενίσχυσης τα οποία σε περιοχές όπως η Ήπειρος ξεπερνούν το 50%. Είναι άγνωστο πότε θα έχουμε νέο αναπτυξιακό και τι θα περιλαμβάνει αυτός.
Στις 15 Ιανουαρίου 2010, η Υπουργός Οικονομίας δήλωνε ότι “στα μέσα Απριλίου, θα κατατεθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος”. Στις 23 Μαρτίου στη Βουλή, η κα Υπουργός δήλωνε ότι μέχρι το Μάιο θα είχε φέρει το νέο αναπτυξιακό νόμο. Μας προέτρεπε μάλιστα “να μην αναφερθούμε ξανά σε καθυστερήσεις του αναπτυξιακού νόμου”.
Στις 29 Απριλίου 2010 σε ομιλία της σε συνέδριο του Economist δήλωνε: “Ο νέος αναπτυξιακός νόμος ψηφίζεται πριν το καλοκαίρι”. Μόλις τέσσερις μέρες μετά, στις 3 Μαΐου, σε ομιλία της στο φόρουμ ψηφιακής οικονομίας δήλωνε: “ο νέος αναπτυξιακός νόμος ολοκληρώνεται μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο”!
Αναρωτιέται κανείς: γιατί τόση προχειρότητα; Γιατί τέτοια έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού, από πλευράς Υπουργείου Οικονομίας; Οι συνεχείς παλινωδίες σχετικά με τον νέο αναπτυξιακό νόμο δημιουργούν αβεβαιότητα σε χιλιάδες επενδυτές, οι οποίοι δεν μπορούν να προγραμματίσουν καμία επενδυτική δραστηριότητα.
Φθάνουμε στον Ιούλιο και όχι μόνον δεν υπάρχει νέος αναπτυξιακός αλλά και ένα κείμενο του νέου αναπτυξιακού που δόθηκε, πρόσφατα, για διαβούλευση ήταν εξαιρετικά γενικόλογο και αόριστο. Σήμερα, ενώ έχει νεκρώσει η επενδυτική δραστηριότητα, στο Υπουργείο και στις Περιφέρειες εκκρεμούν προς αξιολόγηση 3.500 επενδυτικές προτάσεις που είχαν υποβληθεί από το 2009.
Την ερώτηση που συζητάμε την κατέθεσα προ διμήνου, στις 4 Μαΐου. Το Υπουργείο δεν απάντησε εγκαίρως για τον αριθμό των επενδυτικών σχεδίων που έχουν εγκριθεί από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Αυτό έγινε διότι δεν είχε κανένα στοιχείο να καταθέσει.
Μέχρι τα μέσα Μαΐου δεν είχε εγκριθεί κανένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο, δεδομένου ότι μόλις τότε, 8 μήνες μετά τις εκλογές, συνεδρίασε για πρώτη φορά η Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή του αναπτυξιακού νόμου!
- Σήμερα οι ρυθμοί αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων είναι πολύ αργοί και πρέπει να επιταχυνθούν. Οφείλει επίσης το Υπουργείο να ενημερώσει τους πολίτες για το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης των εκκρεμών επενδυτικών σχεδίων.
- Οι ρυθμοί αποπληρωμής των επενδύσεων είναι επίσης αργοί.
- Η επιστροφή του ΦΠΑ, από τακτικό ή προσωρινό έλεγχο, μετατέθηκε για τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Όλα τα προαναφερόμενα, σε συνδυασμό με την αδυναμία των Τραπεζών να δανειοδοτήσουν τις επιχειρήσεις, δημιούργησαν τεράστια προβλήματα στις επενδύσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των σχεδίων που έχουν υπαχθεί στον Νόμο ολοκληρώθηκαν.
Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει αμέσως μέτρα για να τονωθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία και η επιχειρηματικότητα στη χώρα».
Ο παριστάμενος Υφυπουργός Οικονομίας κ. Στ. Αρναουτάκης δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των επενδυτικών σχεδίων που εκκρεμούν στο Υπουργείο και στις Περιφέρειες.
κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου