ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΔευτέρα, 7 Ιουνίου 2010

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ ! ΤΡΕΞΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΕΚΡΩΣΕΙ.

Ασφυξία στην αγορά προκαλεί το σπάταλο και μεγάλο κράτος...

Σε αδιέξοδο οδηγεί ταχύτατα την οικονομία και τον ιδιωτικό τομέα το σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος, εξαιτίας της αδυναμίας του να ελέγξει τα δημόσια οικονομικά.
Η δημοσιονομική πολιτική συνίσταται επί της ουσίας στην εξάντληση της ρευστότητας της αγοράς και στην ασφυξία των επιχειρήσεων αφού:
1. Αφαιρεί ρευστότητα με τις πρόσθετες, έκτακτες, εφ' άπαξ ή μόνιμες φορολογικές επιβαρύνσεις.
2. Εχει κηρύξει στάση πληρωμών, με αποτέλεσμα οι οφειλές πάσης φύσης προς τον ιδιωτικό τομέα να ξεπερνούν πλέον τα 10 δισ. ευρώ.
Την εβδομάδα που πέρασε, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παρατείνει έως το τέλος Σεπτεμβρίου το πάγωμα των επιστροφών του ΦΠΑ, που έληγε στις 31 Μαΐου. Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι ο οφειλόμενος ΦΠΑ επιστρέφεται αφού προηγουμένως ελεγχθούν τα στοιχεία και πως δεν έχει παγώσει η διαδικασία. Τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οι επιστροφές ΦΠΑ στο τετράμηνο είναι μειωμένες κατά 470 εκατ. ευρώ ή κατά 26,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ σε ετήσια βάση προβλέπεται αύξηση 3%. Με αυτόν τον τρόπο ωραιοποιείται το τελικό αποτέλεσμα των εσόδων, αφού η υστέρηση σε σχέση με τους στόχους εμφανίζεται μικρότερη απ' όση πραγματικά είναι.
Αντίστοιχες ωραιοποιήσεις γίνονται και στο σκέλος των δαπανών. Η συγκράτηση, πραγματικά εντυπωσιακή, είναι αμφίβολο εάν είναι διατηρήσιμη. Στην πραγματικότητα, το Δημόσιο δεν έχει περιορίσει τις ανάγκες του, απλώς δεν πληρώνει
Επίσης, οφείλει 100 εκατ. ευρώ σε ελληνικά και ξένα Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως για την τουριστική προβολή, 700 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρώσει τα επενδυτικά τους σχέδια και περιμένουν να πληρωθούν τις αντίστοιχες επιδοτήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο και τα κοινοτικά πρόγραμμα και 350 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για ανάλογες ενισχύσεις που πήραν στο παρελθόν.
Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, εάν δεν ήταν πραγματικά τραγικό.
Υποτίθεται ότι το ΠΔΕ και ο αναπτυξιακός νόμος θα ήταν τα βασικά εργαλεία ανάσχεσης των υφεσιακών πιέσεων που προκαλεί η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή. Απ' ό, τι φαίνεται, θα χρησιμοποιηθούν για μία ακόμη φορά προκειμένου να καλυφθεί η αδυναμία του κράτους να ελέγξει τα έσοδα και τις δαπάνες του.
Βουίζουν παλι κανάλια και εφημερίδες αυτές τις μέρες ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πιάνουμε τα κριτήρια για το πρόγραμμα σταθερότητας και θα χρειαστούν σύντομα και νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΞΤΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ.
3.500 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΔΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΝΕΟ ΦΠΑ, ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΝΕΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΙΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΦΛΟΥΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου