ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Μονόδρομος η ανάπτυξη

Ελευθεροτυπία, Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΟΠΩΣ περίπου αναμενόταν, με άδεια χέρια έφυγαν χθες οι εκπρόσωποι εμπόρων αλλά και επιμελητηρίων από τις συναντήσεις που είχαν με τους υπουργούς που χαράσσουν την οικονομική πολιτική.
Δεν πήραν καμία απολύτως υπόσχεση, απλώς οι υπουργοί άκουσαν αυτό που άλλωστε γνωρίζουν πολύ καλά: ότι η αγορά στενάζει από έλλειψη ρευστότητας, αφού οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες, ότι η ανάπτυξη βρίσκεται σε αρνητικούς ρυθμούς λόγω ανυπαρξίας σχετικής πολιτικής και ότι ενδεχόμενη νέα αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας θ' αποτελέσει την ταφόπλακα στην ήδη διαλυμένη αγορά. Στις δηλώσεις τους μετά τις συναντήσεις, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων μίλησαν για το αυτονόητο, τα τεράστια προβλήματα της αγοράς και το μεγάλο διακύβευμα των ημερών, την ανάπτυξη. Μίλησαν με δραματοποιημένους τόνους, τονίζοντας την αδυναμία καταβολής ακόμα και των λειτουργικών εξόδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά όσα έλεγαν δεν απέχουν ιδιαίτερα από την πραγματικότητα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, και ειδικότερα οι υπουργοί που μετείχαν χθες στις συναντήσεις, γνωρίζουν τη δραματική κατάσταση με κάθε λεπτομέρεια. Γνωρίζουν τα στοιχεία, για τα χιλιάδες καταστήματα που κλείνουν καθημερινά, τις θέσεις εργασίας που χάνονται, την αδυναμία μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ν' ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, το παραεμπόριο που οργιάζει, τη γραφειοκρατία που κυριαρχεί και το τι σημαίνει μια επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ. Τα γνωρίζουν αλλά δεν είχαν καμία απάντηση ή πρόταση προς τους εκπροσώπους των φορέων που συνάντησαν χθες.

ΚΑΤΑ συνέπεια, επρόκειτο για μια συνάντηση χωρίς ουσιαστικό χαρακτήρα, η οποία εντάσσεται απλώς στις συνήθεις επικοινωνιακές κινήσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις παραμονές της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, για να δείξουν -οι εκπρόσωποι της εξουσίας- ότι ακούνε και λαμβάνουν υπόψη τα αιτήματα εργαζομένων, μικρομεσαίων κ.ο.κ.

ΩΣΤΟΣΟ, η ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -ραχοκοκαλιά τις έχουν χαρακτηρίσει κατά καιρούς οι κυβερνώντες και δεν έχουν άδικο- περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις και προτάσεις. Δεν αρκείται σε διαπιστώσεις γενικόλογου χαρακτήρα, απουσία λύσεων και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Γιατί κάτι τέτοιο ήταν αυτό που συνέβη χθες, αφού πολύ απλά δεν υπήρξε ουσία. Η «Ε» έχει πολλές φορές τονίσει την ανάγκη μιας αναπτυξιακής πορείας, που είναι απαραίτητη για έξοδο από το τούνελ της οικονομικής ύφεσης. Κάτι ανάλογο ζητούν και οι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων αλλά ακόμα και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Η αναγκαιότητα της ανάπτυξης δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Την επισημαίνουν κορυφαίοι οικονομολόγοι (ακόμα και αυτοί που συμβουλεύεται ο πρωθυπουργός) όταν αναφέρονται στην ελληνική ή τη διεθνή κρίση. Αποτελεί μονόδρομο εξόδου από την ύφεση σε αντίθεση με τις περιοριστικές πολιτικές που ακολουθούνται και τη βαθαίνουν.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έχει την ευκαιρία στο πλαίσιο της ΔΕΘ να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το περιμένουν. Αρκεί αυτό να έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο και να μην αποτελέσει ακόμα ένα επικοινωνιακού τύπου πυροτέχνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου