ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ο χορός καλά κρατεί.... - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ο ύπνος καλά κρατεί ...

4.8.10
Σε αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων επενδυτικών προτάσεων που είχαν υποβληθεί για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο, προχώρησε η επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά την 5η, μέσα στο 2010, συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες 3 Αυγούστου.
Μετά και την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής ο αριθμός των αιτήσεων που αξιολογήθηκαν, εντός του τρέχοντος έτους, ανήλθε σε 168 εκ των οποίον οι 137 εγκρίθηκαν και υπήχθησαν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3299/2004 για άμεση υλοποίηση. Το συνολικό ύψος των επενδυτικών αυτών προτάσεων που εγκρίθηκαν και αφορούν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και όλους τους νομούς (Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ανέρχεται σε 126.357.947,00€ το δε συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων σε 54.967.742,79€ με δημιουργία 517 θέσεων εργασίας.
Η επίσπευση της εκκαθάρισης όλων των αιτήσεων υπαγωγής στον αναπτυξιακό νόμο έγινε με εντολή της Γενικής Γραμματέως κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010
Εξι νέες επενδυτικές προτάσεις, συνολικού
κόστους 5.362.977 ευρώ εντάχθηκαν στα κίνητρα του νέου Αναπτυξιακού Νόμου
3299/2004 μετά την έγκρισή τους στη χθεσινή 207η
συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου.
Πρόκειται για επιχειρήσεις, που αφορούν στην κτηνοτροφία, την πτηνοτροφία, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, τομείς με ιδιαίτερη σημασία για τον οικονομικό ιστό της Ηπείρου.


2-8-2010
Υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη συνεδρίασε στις 30/07/2010 ημέρα Παρασκευή, για 9η συνεχή φορά από την αρχή του έτους, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 και ενέκρινε δέκα πέντε (15) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του παραπάνω Νόμου, συνολικού κόστους 15.634.878,90 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 9.370.577,34 ευρώ, που φθάνει το 59,93.
Συνολικά, από αρχή του έτους, στις εννέα συνεδριάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, έχουν εγκριθεί & υπαχθεί στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 149 επενδυτικά σχέδια, συνολικού κόστους 140.901.800,30 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 82.757.102,32 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 505.926,00 ευρώ. Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο διάστημα 28 μηνών (από την έναρξη της Β΄ φάσης του αναπτυξιακού νόμου μέχρι τέλους του 2009), έχουν υπαχθεί στις διατάξεις του παραπάνω νόμου 181 επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους 152.700.671,10 ευρώ – δημόσιας δαπάνης 86.738.154,01 ευρώ & επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) 847.102,00 ευρώ.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2010:

περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 168 επενδύσεις.

περιφέρεια Πελλοπονήσου 149 επενδύσεις.

κεντρική υπηρεσία υπουργείου Οικονομίας 104 επενδύσεις !!!!!!!!!!!!!!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου