ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΤρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ:Κριτική του Λευτέρη Αυγενάκη στην Λ. Κατσέλη για εξαπάτηση των επενδυτών.

ΣΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΕΡΙ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ "ΚΟΛΠΑΤΖΗ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ !!!


Για ακόμα μια φορά αιφνιδιάζει την αγορά και τους επενδυτές το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς σύμφωνα με προχθεσινή ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του, απαιτεί από τους φορείς που έχουν υποβάλλει επενδυτικά σχέδια προς επιχορήγηση στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου, για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή, να προσκομίσουν έως τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 νέα συμπληρωματικά στοιχεία, απαραίτητα για την αξιολόγηση της αίτησής τους.


Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, ως εισηγητής εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας, το οποίο ήρθε προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το πρωί της Πέμπτης και ώρα 10.00, άσκησε κριτική στην αρμόδια Υπουργό για το νέο αιφνιδιασμό που προκαλεί στην αγορά και της ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα.


Ειδικότερα, απευθυνόμενος στο πλαίσιο της τοποθέτησής του στην αρμόδια Υπουργό, κα. Κατσέλη, τόνιζε ότι «παγώσατε τον αναπτυξιακό νόμο, χωρίς να μας καθορίζετε πότε θα ενεργοποιηθεί. Υπήρξε μια προγραμματική εξαγγελία σας από τον Οκτώβριο. Επτά μήνες αργότερα, η φέρατε στο υπουργικό συμβούλιο ένα κείμενο κατευθυντηρίων αρχών σε οκτώ ενότητες. Αυτό το κείμενο βρίσκεται από τότε σε διαβούλευση...» Κατόπιν, πρόσθεσε: «ενώ ακόμα δεν έχουμε δει το νέο Αναπτυξιακό νόμο και ενώ αρκετοί επενδυτές αναμένουν εδώ και μήνες για την έγκριση των επενδυτικών τους σχεδίων που έχουν ήδη καταθέσει, δημοσιεύσατε μόλις προχθές ανακοίνωση με την οποία καλείτε όλους τους φορείς που έχουν υποβάλλει επενδυτικά σχέδια προς επιχορήγηση στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού νόμου, για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης από την Κεντρική Γνωμοδοτική Επιτροπή (σχέδια που δεν έχουν εισαχθεί ακόμη στην ΚΓΕ ή σχέδια, των οποίων η εξέταση έχει αναβληθεί) να προσκομίσουν έως τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 συμπληρωματικά στοιχεία, απαραίτητα για την αξιολόγηση της αίτησής τους».


Και διευκρίνισε: «Δηλαδή, προσπαθώντας να καλύψετε την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται για την έγκριση επενδυτικών σχεδίων και προκειμένου να κερδίσετε λίγο χρόνο, βάζετε ξανά τόσους εν δυνάμει επενδυτές από την αρχή σε μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία να συλλέξουν πάλι ένα πλήθος εγγράφων. Σημειώνετε μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απολύτως απαραίτητη για την υπαγωγή των επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του 3299 του 2004, διαφορετικά οι φάκελοι θα απορρίπτονται».


Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «πιστεύω κυρία Υπουργέ, ότι πρέπει να επανεξετάσετε το συγκεκριμένο θέμα, γιατί απαιτείτε από τους επενδυτές εντελώς ξαφνικά και εν μέσω καλοκαιριού να συλλέξουν άμεσα και από την αρχή σειρά εγγράφων που έχουν ήδη καταθέσει, απλά και μόνο για την επικαιροποίησή τους. Τους βάζετε δηλαδή σε μια διαδικασία που είναι και χρονοβόρα και δαπανηρή και την οποία είμαι σίγουρος ότι πολύ λίγοι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου