ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΚυριακή, 18 Απριλίου 2010

ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ.. ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

Προσπάθειες για να τονωθεί η οικονομία
Πακέτο δράσεων για την τόνωση της οικονομίας ενεργοποιεί τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομίας.

Το πρώτο βήμα έγινε με την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών ίδρυσης, αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων και προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη Βουλή στην αρχή του Μαΐου.
Θεσπίζει την ίδρυση της εταιρείας σε 1 ημέρα από 50 ΚΕΠ, ισάριθμα επιμελητήρια και 3.200 συμβεβλημένα συμβολαιογραφεία. Θα συμπληρωθεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου από νέο νομοσχέδιο για τις διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Με το νομοσχέδιο που παρουσίασε την προηγούμενη Πέμπτη η αρμόδια υπουργός Λούκα Κατσέλη στο υπουργικό συμβούλιο περιορίζονται σε μόλις μία οι διαδικασίες ίδρυσης των εταιρειών. Σήμερα απαιτούνται 16 για τις Ο.Ε. και τις Ε.Ε., 15 για τις ΕΠΕ και από 16 για τις Α.Ε. Εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους ίδρυσης πάνω από 80%.
Προωθείται επίσης τις επόμενες εβδομάδες το σχέδιο νόμου για τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παρέχει κίνητρα για επενδύσεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, (καινοτόμες, διάχυση και ενσωμάτωση νέων προηγμένων τεχνολογιών, προώθηση δυναμικών δραστηριοτήτων, εξωστρέφεια κ.λπ.). Επίσης θα υπάρχει χωροταξική αλλά και κλαδική προσέγγιση και θα δίδεται έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη.
Το υπουργείο Οικονομίας επίσης επιχειρεί να «προχωρήσει» πάνω από 3.000 υποψήφια επενδυτικά σχέδια που περιμένουν σε πολλές περιπτώσεις πάνω από 1 χρόνο για να αξιολογηθούν προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από τον επιχειρηματικό κόσμο.
Προωθείται επίσης σταδιακό «ξεμπλοκάρισμα» περίπου 25 μεγάλων επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ .
Επίσης, τις επόμενες ημέρες ενεργοποιείται το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων στα 2 νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ αξίας 2 δισ. ευρώ για την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και για κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και άυλων αγαθών.
Εντός των εβδομάδων αναμένεται επίσης η εκκίνηση των προκηρύξεων για τρία από τα τέσσερα συνολικά προγράμματα επιδοτήσεων που ανακοίνωσε προ ημερών η κα Λούκα Κατσέλη: Την «Πράσινη Επιχείρηση 2010» αξίας 30 εκατ. ευρώ για μεταποιητικές εταιρείες, τις «Πράσινες Υποδομές 2010» με 30 εκατ. ευρώ για εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων και το πρόγραμμα «Ενδυση και Υπόδηση - Νέες Προοπτικές», με 15 εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν σε επιχειρήσεις του κλάδου που θέλουν να εκσυγχρονιστούν.
Το τελευταίο και πιο μεγάλο από τα τέσσερα προγράμματα, η «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, θα ανακοινωθεί αργότερα, αφού τώρα το υπουργείο βρίσκεται σε φάση επαναδιαπραγμάτευσης των όρων διαχείρισης του έργου από τις τράπεζες. Θα αφορά σε υφιστάμενες επί 2ετία εταιρείες της μεταποίησης, ενώ έπονται και ανάλογες επιδοτήσεις για άλλους κλάδους.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΔΔΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου