ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠαρασκευή, 9 Απριλίου 2010

ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ। ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ


ΠΟΣΟ 5,3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΠΗΓΗ: www.e-enimerosi.gr/Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Ήταν η πρώτη δόση από τα συνολικά 16.800.000 ευρώ που πρέπει να δοθούν προκειμένου να αποπληρωθούν οι παλιές επενδυτικές προτάσεις.
Ήδη υπογράφηκε από τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Αρναουτάκη στις 31 Μαρτίου η διάθεση ποσού 7.500.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στους δικαιούχους επενδυτές.
Στόχος του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, όπως δεσμεύτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά την τελευταία της επίσκεψη, η υπουργός κ. Λ. Κατσέλη είναι να αποπληρωθεί το σύνολο των παλαιών επενδύσεων μέχρι το Μάιο.
Σε δηλώσεις της η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ Καλλιόπη Γερακούδη τόνισε τα εξής:
« Ολοκληρώθηκε μέσα στο Μάρτιο η κατανομή των 5.300.000 ευρώ σε δικαιούχους επενδυτές και το επόμενο χρονικό διάστημα με την ίδια διαδικασία θα κατανεμηθούν και τα 7.500.00 ευρώ, προκειμένου μέχρι το Μάιο να υλοποιήσουμε την υπόσχεση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για πλήρη αποπληρωμή των παλαιών οφειλομένων. Αποτελεί σίγουρα ανάσα και για τους επενδυτές αλλά και για την αγορά η διάθεση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών, τη δύσκολη οικονομικά χρονική περίοδο που περνάμε σαν χώρα.
Το επόμενο διάστημα και με βάση το νέο Αναπτυξιακό Νόμο ,που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, θα δοθεί η δυνατότητα να εντάξουμε και νέες επενδύσεις που θα βοηθήσουνε σημαντικά την αναπτυξιακή πορεία και της Θεσσαλίας και της χώρας γενικότερα»


Επενδύσεις ύψους 13.000.000 ευρώ στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Ανοίγουν οι Χρηματοδοτήσεις Επενδύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04
Σε 6.500.00 ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για επιχορήγηση επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/04. Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσει άμεσα η εκταμίευση του ποσού αυτού προς τους επενδυτές τα αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν από τον Ιούλιο του 2009. Η χρηματοδότηση την αντίστοιχη περίοδο του 2009 ανέρχονταν στο ποσό των 6.500.000 ευρώ ενώ φέτος έχει ανέλθει συνολικά στα 8.000.000 ευρώ, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Κατά την δεύτερη για το 2010 συνεδρίαση της Περιφερειακής Γνωμοδοτικής Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν.3299/04, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08-04-2010, στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κας Κατερίνας Διαμαντοπούλου , εγκρίθηκαν 16 αιτήσεις για υπαγωγή στις διατάξεις του αναπτυξιακού Ν.3299/04 με συνολικό προϋπολογισμό 13.014.234,00€ και συνολική επιχορήγηση 5.167.043,99 €.22 Νέες Εγκρίσεις Ένταξης Στον Αναπτυξιακό Νόμο Από Την Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνεδρίασε την Μ. Τετάρτη 31 Μαρτίου, για 4η συνεχή φορά εντός του 2010, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/04 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτη Χατζημιχάλη και ενέκρινε είκοσι δύο (22) αιτήσεις ιδιωτικών επενδύσεων για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του Νόμου, συνολικού κόστους 20.695.009,00 ευρώ & δημόσιας δαπάνης 12.385.111,70 ευρώ, με μέσο ποσοστό επιχορήγησης 59,85 % καθώς επίσης & την ολοκλήρωση & έναρξη παραγωγικής λειτουργίας επτά (7) επενδύσεων του Ν3299/04 (α & β φάση) & την οριστικοποίηση του κόστους αυτών στο ποσό των 4.068.842,67 ευρώ με δημόσια δαπάνη 1.981.691,83 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου