ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΠέμπτη, 8 Απριλίου 2010

ΚΑΤΣΕΛΗ: υπουργός Ανάπτυξης ή απραξίας?

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!
Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ !!!
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ !!!
Ανέλαβε πριν 7 μήνες το υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης με πολλές προσδοκίες και ακόμη περισσότερες ελπίδες।
Η καθηγήτρια οικονομικών που είχε δημιουργήσει προεκλογικά την εικόνα της σίγουρης δύναμης που είχε στο τσεπάκι έτοιμες όλες τις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ελληνική οικονομία και ιδίως η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Από την πρώτη στιγμή κατηγόρησε και εξακολουθεί να κατηγορεί τους προηγούμενους -και δικαίως- για την απραξία που επιδείκνυαν στην εξέταση και χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που είχαν υποβληθεί από επενδυτές στο υπουργείο Οικονομίας στα πλαίσια του επενδυτικού-αναπτυξιακού νόμου 3299/2004

Μίλησε για αποροφητικότητα των κονδυλίων της ΕΕ 3,5% τα τρία προηγούμενα χρόνια (ΕΣΠΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ κ।λ।π.)και δήλωσε-και εξακολουθεί να δηλώνει και να δεσμεύεται ότι θα την φτάσει στο 15% μέσα μάλιστα στο 2010 !!!
Πέρασαν 7 μήνες από τότε। Πέρασαν ήδη 4 μήνες από το 2010 (το 1/3 όλου του χρόνου)
Ας δούμε τι έχει κάνει λοιπόν μέχρι σήμερα η Κατσέλη?
Έληξε και μείωσε στο μισό ποσό τον πρώτο κύκλο του ΕΣΠΑ। Έληξε τον αναπτυξιακό για να προκυρήξει νέο αναπτυξιακό τον Μάιο।
Κατάφερε να συγκεντρώσει 50.000 προτάσεις από το ΠΕΠ 2009 . 3.305 προτάσεις μεγάλων επενδύσεων (προυπολογισμός άνω των 2.000.000) που υποβλήθηκαν απ'ευθείας στο υπουργείο Οικονομίας για τον αναπτυξιακό μέχρι τις 29-1-2010 που έληξε. Άγνωστο πόσες χιλιάδες προτάσεις ακόμη για τον αναπτυξιακό κατατέθηκαν στις περιφέρειες (προυπολογισμός κάτω των 2.000.000). 2.700 προτάσεις για τον αναπτυξιακό (κατά δήλωσή της)που εκρεμούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση।
ΣΥΝΟΛΟ 60.000 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (50.000 + 3.305 + περιφέρειες + 2.700= 60.000 περίπου)
ΠΟΣΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ?
ΜΗΔΕΝ !!! ΚΑΜΜΙΑ !!! ΤΙΠΟΤΑ !!! (60.000 - 60.000 = 0)

Ιδίως για τον αναπτυξιακό που γνωρίζω και παρακολουθώ από κοντά -καθώς μία από τις 3.305 προτάσεις είναι και η δική μου- μέχρι πριν το Πάσχα η απάντηση των αξιολογητών ήταν ότι δεν είχε γίνει ούτε καν η καταγραφή τους. Σήμερα η απάντησή τους είναι ότι δεν έχει καν συσταθεί η γνωμοδοτική επιτροπή που θα τις εγκρίνει και μας καλούσαν να τους ξανατηλεφωνήσουμε μετά το Μάιο (οι υπάλληλοι που απαντούν στα τηλέφωνα γιατί η προιστάμενη κα ΚΑΛΟΓΡΗ-τηλ. 210-3332246 δεν απαντά εδώ και μήνες)
Και μάλιστα τον Μάιο ετοιμάζει και νέο αναπτυξιακό νόμο !!! Ακόμη μερικές χιλιάδες προτάσεις επενδύσεων στην ουρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου