ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΠΛΟΚ? ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ? ΠΟΙΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ?

Σαν αφελής Έλληνας,όπως χιλιάδες άλλοι, που είμαι πίστεψα ότι θα μπορούσα να υλοποιήσω τα επενδυτικά σχέδιά μου καταθέτοντας μία ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να στηριχθώ από τον αναπτυξιακό-επενδυτικό νόμο 3299/2004.


Αφού αντιμετώπισα τις συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και συνάντησα άπειρους "κύκλωπες" και "λεστρυγόνες" υπαλληλίσκους που θεωρούσαν τον εαυτό τους την "απόλυτη εξουσία" οι οποίοι έκαναν τα πάντα για να με απογοητεύσουν και να με τιμωρήσουν επειδή θέλω να προσφέρω στην οικονομία ενός εγκατελειμένου και ερημωμένου τόπου, κατάφερα μετά από πολύμηνο και πολυέξοδο γολγοθά να συγκεντρώσσω όλα αυτά τα χαρτιά και τις εγκρίσεις που απαιτούνταν από τον νόμο.


Κατόπιν ήρθα αντιμέτωπος με τους νόμιμους τοκογλύφους και νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας, τις τράπεζες. Με είδαν σαν εξωγήινο και υπόδουλό τους, βγάζοντάς μου την πίστη για να μου δώσουν έγκριση για χρηματοδότηση μέρους της επένδυσής μου με τοκογλυφικούς όρους και εξασφαλίσεις.


Αφού ξεπέρασα όλους αυτούς τους ανασταλτικούς παράγοντες πίστεψα ότι ήρθε η λύτρωση από το μαρτύριο με την κατάθεση της επενδυτικής μου πρότασης στις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους που είναι αρμόδιες για να εγκρίνουν και στηρίζουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στον τόπο.ΑΜ ΔΕ !!!


Μαζί με χιλιάδες άλλους επενδυτές κάθομαι και περιμένω πότε θα φιλοτημηθεί να κινηθεί και να τις αξιολογήσει ο τερατώδης μηχανισμός του υπουργείου "Ανάπτυξης" ο οποίος δεν λέει να πάρει μπροστά και να εξετάσει έστω και μία. Ακόμη δεν έχουν κάνει ούτε καν την καταγραφή των προτάσεων.


Αφού τέλος πάντων κάποια στιγμή, σε ένα - δύο χρόνια αποφασίσουν να αφήσουν το βόλεμά τους και εγκρίνουν την επένδυσή μου, θα περάσω στο δεύτερο στάδιο των βασανιστηρίων.


Θα ολοκληρώσω την επένδυση μέσα στα υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα που με υποχρεώνει ο νόμος με απειλή ποινής απόρριψης -χωρίς αντίστοιχα να τηρεί και το κράτος τα δικά του υποχρεωτικά χρονοδιαγράμματα, χωρίς καμμία ποινή ή επίπτωση.


θα την εξωφλήσω πλήρως (με δικά μου χρήματα ή δάνεια), όπως είμαι υποχρεωμένος, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση.


Θα περιμένω χρόνια για να μου δώσουν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούμαι- αν και ο νόμος τους υποχρεώνει να μου τα δώσουν μέσα σε ρητό χρονικό διάστημα.Αν καταφέρω στο μεταξύ να γλυτώσω την χρεοκοπία και φτάσω απλά στα πρόθυρα αυτής, θα εισπράξω τα χρήματα της επιδότησης θα τα δώσω όλα για να πληρώσω τους τόκους από τα δάνεια που θα έχω πάρει για να πληρώσω τους προμηθευτές και θα ξεμπλέξω.


θα έχει τελειώσει το μαρτύριό μου.


θα έχω κάνει μία επένδυση με την οικονομική συνδρομή του ελληνικού κράτους (το σωστό είναι της Ευρωπαικής Ένωσης) που θα ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσόν των 0 ευρώ (επιδότηση μείον τόκοι δανείων = 0).Θα έχω δώσει χιλιάδες μεροκάματα σε άνεργους-εργαζόμενους, θα έχω πληρώσει-και θα πληρώνω για όλη μου τη ζωή- ένα σκασμό φόρους και ΦΠΑ (το οποίο δεν θα μου επιστρέφουν ούτε με σφαίρες) και ΟΛΑ ΚΑΛΑ !!!


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΣΠΑ Η ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.Άλλωστε τι μπορώ να κάνω μόνος μου? Πόσο μπορώ να διαμαρτυρηθώ? Που μπορώ να βρώ το δίκιο μου?

Μόνος μου ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΜΕ, ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ.

ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙZΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΑΞΟΥΝ.

ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !!!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Αναρτήθηκε από ΕπενδυτήςΔευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

«Βαρέθηκαν» να περιμένουν 1.000 επενδυτές με 4 δισ. ευρώ

Η κυβέρνηση έχασε μέσα από τα χέρια της περισσότερες από 1.000 επενδύσεις αξίας άνω των 4 δισ. ευρώ.

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010 -Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ

Πρόκειται για το ένα τρίτο των επιχειρηματιών, Ελλήνων κυρίως αλλά και ξένων, που εδώ και πολύ καιρό είχαν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο με αναλυτικά επιχειρηματικά σχέδια και τεχνικές μελέτες. Πλέον, είτε έπαψαν να ενδιαφέρονται είτε δεν μπορούν, λόγω της κρίσης, να αντεπεξέλθουν.

Ο αριθμός όσων... αποχωρούν ενδέχεται μάλιστα να μεγαλώσει κι άλλο, φέρνοντας απώλεια ιδιωτικών επενδύσεων υπερδιπλάσια των κεφαλαίων που στοχεύει επισήμως να προσελκύσει το 2011 η κυβέρνηση με το νέο πλαίσιο ταχείας αδειοδότησης στο οποίο και στρέφεται πλέον η προσοχή του οικονομικού επιτελείου: στην αναζήτηση 6-7 (αφανών ακόμη για την κοινωνία) επενδυτών που θα φέρουν στην Ελλάδα 2,5 δισ. ευρώ το 2011 με «φαστ τρακ» όρους αδειοδότησης και ασαφείς ακόμη διασφαλίσεις για το περιβάλλον και τη χωροταξία...

Ο προηγούμενος αναπτυξιακός νόμος (δεχόταν αιτήσεις την περίοδο 2007-2009) συντάχθηκε έτσι ώστε να μπορέσει η τότε κυβέρνηση να κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα υποβολής αιτήσεων επενδυτών σχεδόν κάθε είδους και χωρίς όριο προϋπολογισμού. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μετά το 2007 ένα «έμφραγμα» περίπου 3.500 αιτήσεων για έργα αξίας άνω των 10 δισ. ευρώ που δεν μπορούσαν να ικανοποιηθούν.

Και τούτο διότι όχι μόνο ο όγκος ήταν μεγάλος αλλά κυρίως δεν υπήρχε το χρήμα: απαιτούσαν την καταβολή επιδοτήσεων σχεδόν 4 δισ. ευρώ από κυρίως κρατικό και σε έναν βαθμό κοινοτικό χρήμα. Η Ν.Δ. το κατάλαβε το 2009 και άφησε το «πακέτο» των επενδυτών (που ωστόσο περίμεναν μια απάντηση για να ξεκινήσουν επενδύσεις) στα χέρια της νέας κυβέρνησης, που άρχισε να εξετάζει τις επενδύσεις εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας περίπου 500 από αυτές τους προηγούμενους μήνες.

Ωστόσο, προέκυψε το εξής θέμα: οι πιο πολλές αιτήσεις είχαν γίνει χρόνια πριν, το 2008 ή και το 2007 σε πολλές περιπτώσεις. Ετσι ζητήθηκε το καλοκαίρι οι επενδυτές να υποβάλουν εκ νέου στοιχεία για τη δυνατότητα κάλυψης της ιδίας συμμετοχής.

Απέμειναν 6,5 δισ., αλλά...

Το ένα τρίτο δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και αυτόματα η αίτησή τους απορρίφθηκε. Απέμειναν περίπου 2.000 επενδύσεις αξίας 6,5 δισ. ευρώ, από τις οποίες πολλές θα απορριφθούν και για ουσιαστικούς λόγους, δηλαδή λόγω ελλιπούς σχεδίου, μη επιλεξιμότητας ή προβλημάτων στην αδειοδότηση, στους περιβαλλοντικούς όρους κ.λπ.

Πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «απώλεια» 4 από τα 10 δισ. ευρώ επενδύσεων που φιλοδοξούσε η κυβέρνηση (και οι επενδυτές) να λειτουργούν φέτος, ενώ οι υπόλοιπες πλέον, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα ξεκινήσουν το 2011 για να λειτουργήσουν πολύ καιρό μετά.

Μπορεί μάλιστα να είναι και οι τελευταίες «τυχερές», καθώς τα κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτονται (στα 8,2 δισ. ευρώ αν όχι φέτος, τότε το 2011). Ετσι, αρμόδια στελέχη δεν αποκλείουν να μην τεθεί τελικά σε εφαρμογή ο αναπτυξιακός νόμος από τον Ιανουάριο του 2011, αλλά αργότερα, και ίσως να περιλαμβάνει πολύ λίγες επιδοτήσεις και κυρίως φορολογικά και άλλα μη χρηματικά κίνητρα।
σ.σ. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ.
Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ "ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ".
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΤΕΛΜΑ !!!

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ 1.000 ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου